kapat
04.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Turkiye'deki inis cikislar beni canli tutuyor

Turkiye'de buyuk tecrube kazandigini soyleyen Peugeot Genel Muduru Colin, "Rutinden uzak bir calisma hayati insani zinde tutuyor" dedi

Turkiye'de yasayan yabanci yoneticiler ekonomik krizlere ve siyasi istikarsizliklara cabuk abapte oluyor. Yaklasik 2 yildir Peugeot Otomotiv'in Genel Mudurlugu gorevini yuruten Pierre Louis Colin ise bu duruma esprili bir dille yaklasiyor "Turkiye, bir yabancinin yasamasi ve calismasi icin son derece guzel bir ulke. Itiraf etmeliyim ki, ekonomideki inis ve cikislar bir Fransiz icin cok da alisilmis degil ama insani canli tutuyor!"

Colin'e Turkiye'deki hayatini sordugumuzda su cevabi aliyoruz

"Bazen zorlayici olsa da rutinlikten cok uzak bir calisma hayatim var ve bundan cok memnunum. Kisaca Turkiye'de yasamak benim icin cok buyuk bir tecrube oldu. Insanlarin hem profosyonel is ortaminda hem de ozel yasamlarindaki iliskileri son derece sicak ve samimi. Tipik bir akdeniz ulkesisiniz."

Fransa'nin Turkiye ekonomisindeki inis ve cikislari cok zor anlayabildigini belirten Colin, soyle devam ediyor

"Fransizlar bunlara cok da anlam veremiyor. Turkiye pek cok Fransiz icin soru isaretleri ile dolu bir ulke. Ancak Peugeot olarak biz ekonomideki inis ve cikislardan korkmadan her zaman Turkiye'ye yatirimlarimiza devam ediyoruz."

Pierre Louis Colin, Peugeot'nun bu yil 23 bin 500 adet arac satmayi hedefledigini belirtiyor. Collin, pazarin genelinde ise 240 bin adetlik satisin gerceklesecegini ongoruyor.

DUSUK KUR UYARISI
Tabii Fransiz Genel Mudur bazi soru isaretlerinin de altini ciziyor

"Bize gore pazar Eylul ayinin sonlarina kadar iyi gidecek gibi gorunuyor. Iki soru isareti var. Satislarda 1 Agustos'tan itibaren gecerli olan yeni OTV'nin ozellikle minivanlar uzerindeki etkisini su an icin bilemiyoruz. Ikinci soru isareti de TL'nin degiskenligi. TL su aralar guclu ve bence bu Eylul ayina kadar devam edecektir. Hatta daha da guclenecek, bu tehlikeli olabilir. Dolara ve Euroya karsi hâlâ cok guclu olan Turk Lirasi'nin iki uc ay sonrasi bizim icin onemli bir soru isareti acikcasi."

Mete TANSU


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir