kapat
04.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Colde Bedevi hayati yasiyor

Time dergisine gore, devrik Irak lideri Saddam, Musul yakinlarindaki colde saklaniyor. Yaninda bol miktarda para ve bavullarini tasiyan bir asistani var

Amerikan askerleri, Irak'in her kosesini devrik lider Saddam Huseyin'in bulmak icin karis karis geziyor. Ozellikle baskent Bagdat ve Saddam'in dogum yeri Tikrit'te butun evler araniyor. Ozel timlerin helikopterler, MC-130 ucaklari, tanklarla yaptiklari aramalara ragmen hâlâ Saddam'in izine rastlanmadi. Haftalik haber dergisi TIME son sayisinda Saddam'in nasil bir "kacak hayati" yasadigina yer verdi. Dergiye gore, Saddam 8-10 saatte bir yerini degistiriyor. Bedevi hayati suruyor.

Kucuk evlerde kaliyor. Ihanet edecek ve muhbirlik yapacak tum korumalarini dagitti. Sadece bavullarini tasiyan bir asistani var. Basit bir hayat suruyor. Yanindan para ve silahi eksik etmiyor. Irtibat kurdugu kisileri, Iraklilar dahil olmak uzere kimse tanimiyor. Saddam'in Musul'un kuzeyindeki collerde saklandigina dair istihbaratlar oldugu belirtiliyor. Uday ve Kusay'in 22 Temmuz'da, oldurulmelerinin ardindan gelen bilgilerin sayisinin arttigi soyleniyor. Telsiz ve radyo baglantilariyla dinlenen Saddam son toknolojiyle uretilmis elektronik cihazlarla araniyor.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir