kapat
04.08.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

"Oldu" soylentisi Baku'yu karistirdi

2 gun once Ankara'dan sizan dedikodu, Azerbaycan'a sicradi. 4 bin muhalif, "Aliyev'in yerine oglu gecmesin" diye sokaga cikti

Gulhane Askeri Tip Akademesi'nde (GATA) halen tedavi altinda bulunan Azerbaycan Cumhurbaskani Haydar Aliyev'in oldugu soylentileri ortaligi karistirdi. Aliyev'in oldugu ve yerine oglunun gececegi soylentileri Azerbaycan gazetelerinde ilk sayfalara tasinirken yuzlerce muhalefet parti uyesi baskent Baku'de toplanarak bir miting duzenledi. 4 bin kisinin katildigi Muhalefet Koalisyon Merkezi'nce duzenlenen mitingde Aliyev'in saglik durumunun net olarak aciklanmasi istendi. Parti uyeleri "Ozgurluk! Serbest ve adil bir secim" sloganlari da atti. Kalabaligin meydanda toplanmasindan sonra yapilan konusma ve okunan ortak bildiride "Halka net bir bilgi verilmedigi takdirde Haydar Aliyev adiyla aciklanan tum anlasma, tayin ve benzeri islemlerin yasal olmayacagi" savunuldu.

Azeri diplomatlar bu ayaklanma uzerine "Aliyev'in saglik durumunun iyi oldugunu ve rutin kontrollerden sonra ulkeye donecegini" acikladi. Tum bunlar olup biterken beklenen aciklama GATA Genel Sekreteri Evrem Kaynak'tan geldi. Kaynak "Sayin Aliyev'in saglik durumu iyi, tibbi mudahaleler devam ediyor, Azeri Buyukelcisi'nin yaptigi aciklamada soylendigi gibi durumu iyidir" diyerek Aliyev'in oldugune dair tartismalarina son noktayi koymus oldu.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
kim
Sari Sayfalar


Sizinkiler
GREECARD
TEMA

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir