kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


2 orman işgalcisinin kansız devrimi!

Aaa tarihsel tesadüfe bak... Ağzın açık kalır... Türkiye'de 70 bin cami, 100 bin imam var. Aaa altın rastlantıya bak... Aklın şaşar... Türkiye'de 147 tane de hesap uzmanı var. Hayatın hiçbir alanında "bir imamla bir hesap uzmanının bir araya gelerek" aynı iş, aynı eylem, aynı gaye, aynı ideal etrafında birleştiği görülmemiştir.

Altın birleşmeye bak!

Bak... Bak... Ağzın açılsın...

Bak... Bak... Aklın şaşsın...

Tayyip Erdoğan...

İmam Hatip bitirdi. İmam oldu.

Sonradan iktisadi ticaret okudu.

Tüccar imam oldu.

Kemal Unakıtan iktisadi ticaret bitirdi.

Muhasebeci, maliyeci oldu.

Sonra Maliye Bakanlığı'nın açtığı "Hesap Uzmanı Sınavı"na girdi, kazandı, devlet onu 3 yıl eğitti, hukuk adamı olsun, hukuka saygıyı, uymayı herkese öğretsin, yasalara aykırı hareket edenleri doğru yola davet etsin diye hesap uzmanı yaptı.

****

Şu tarihsel determinizmin gücüne bak. İmam Tayyip Erdoğan ile hesap uzmanı Kemal Unakıtan, orman arazisini işgalde buluştular, yasalara aykırı hareket ederek devletin arazisini ev yapmak üzere "zilyetlik yoluyla" kapattılar. Sonra bir AKP ağacının altında birleştiler. Bu ağaç "ak ak ampulden meyveler" verdi.

İmam Recep Tayyip... Başbakan oldu...

Hesap uzmanı Kemal... Maliye Bakanı oldu...

Anayasa değişikliği yaptılar. Başbakan ve Maliye Bakanı olmazdan önce giriştikleri "tapusuz orman arazisi işgal etme eylemi yani zilyetçiliği" anayasal hakka dönüştürdüler.

Demokratik olarak... İki orman işgalcisi...

Diğer orman işgalcileri halk adına kansız, silahsız, çatışmasız halk ihtilali (devrim) yapmış oldular.

Dün Meclis'ten geçen "Orman ve devlet arazisi işgalciliğinin kansız ihtilalini anayasa'ya uydurma" devrimidir. Kartal İkinci Sulh Ceza Mahkemesi'nin kayıtlarına göre şimdi Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, 11-11-1987 gün ve 87/1676 sayılı karar ile "Kartal Sultanbeyli Köyü Şalgamlı mevkiinde 207 no'lu orman bölgesi içinde binalar yaparak devlet ormanını işgal etmekten" 10 ay hapis cezasına mahkum olmuştu.

****

Kendisi seçimlerden önce TV'de Pınar Türenç ile yaptığı söyleşide; "Ne var ben de milyonlarca insan gibi kaçak binada oturuyorum..." demişti fakat "10 ay hapis cezasına çarptırıldığını" bugüne kadar hep gizlemişti. Yargıtay 10 ay hapis cezasını onamış, Tayyip Erdoğan'ı suçlu bulmuş, mahkeme tescil etmişti. 1998 yılında çıkan afla "sabıka kaydı" silinmiş, Tayyip Erdoğan'a başbakanlık yolu açılmıştı. Devlet tarafından "herkesi hukuka saygılı olmaya" davet etmek için eğitilmiş, örnek insan, hesap uzmanı olarak yetiştirilmiş Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da aynı eylemi yapmıştı İstanbul Beykoz sırtlarında 50 dönümlük orman arazisini zilyetlik yoluyla kapatmıştı.

Tarihi determinizme bak!

Hayatın hiçbir alanında bir araya gelmeyen bir imam ile bir hesap uzmanı, bu sınıf savaşında birleşip, bütünleşerek demokratik yolla ve kansız olarak Anayasa değiştirdiler. İşledikleri "İşgalcilik suçunu beraate (aklanmaya) çevirme"yi başardılar.

****

İki orman işgalcisinin...

Kansız devrimi...

Böyle yapılmış oldu. Tarihe de not düşüldü.

"Sultanbeylilisin, Sultanbeylili kal..." dercesine pis, çarpık, kötü kentleşmenin ve bozuk düzenin betonlaşmasını sağladılar!

Tebrikler!

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır