kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Avrupa'yı istiyorum

"Türkiye Ralli Şampiyonası beni artık motive etmiyor. Avrupa'ya açılamazsam çok üzülürüm"

Bulgaristan'da yapılan Hebros Rallisi'nde Türkiye'ye önemli bir birincilik kazandırdı Serkan Yazıcı. Başarılı rallici, hem yarışı hem de gelecek için planlarını SABAH'a anlattı

"Bulgaristan'da ilk 3 etapta 500-800 metre rakım arasında sis vardı. Uludağ'da olsam gözüm kapalı giderdim. Ama orada otomobili riske etmek istemedim. Bulgar Popov'un 48 saniye gerisine düştük. Ama kazanacağımıza inanmıştık. Farkı her etapta kapattığımız gibi son 2 etapta rakibe 45 saniye fark attık. Son etabın rekorunu 5 saniye ile kırdık.

Bulgaristan'da otomobil sporlarına büyük ilgi var. Dönüşte sınıra yakın bir yerde radara yakalandık. Polislere Hebros'tan geldiğimizi ve kazandığımızı söyleyince ismimi söylediler ve benden imza aldılar.

Gelecek yıl Avrupa Ralli Şampiyonası'na katılmayı istiyorum. Artık Türkiye Şampiyonası beni motive etmiyor. Ailem, dostlarım bana, 'Neden artık bu işi bırakmıyorsun' diyor. Avrupa Şampiyonası'nı kazanmak istiyorum. Zaten eğer gelecek yıl için Avrupa Şampiyonası'na katılamayacağımı anlarsam çok üzülürüm. 31 yaşındayım ve kendimi böyle bir mücadele için hazır görüyorum. Serdar Bostancı ve teknik ekibimiz, yüzde 100 yerli. Ben bu işi Serdar Bostancı kadar seven birini görmedim. Bu bir ekip işi. Ford ve Turkcell Hazır Kart'ın katkıları benim için çok önemli. Turkcell'de benim hayallerimi gerçekleştirecek vizyon ve güç var. Çok heyecanlılar. Zaten dünyanın bütün ünlü telekomünikasyon firmaları motor sporlarına yatırım yapıyor.

En iyi 30 arasında
Avrupa Şampiyonası'na katılmam arkadan gelen gençleri de olumlu şekilde etkileyecek. Zaten Türkiye Şampiyonası'nın artık bu gençler için sıçrama tahtası olması lazım. Michelin, dünyadaki en iyi 30 ralliciyi gösteren bir liste yayınladı. Burada benim ismim de vardı. Dünya Ralli Şampiyonası'nın Avrupa yayın haklarının sahibi olan Belçikalı Chris Courtain, gönüllü menajerliğimi yapıyor. Zaten lobi faaliyetinin bu işte büyük önemi var. Sertab Erener'i, Süreyya Ayhan'ı gördükçe gururlanıyorum. Önce Avrupa Şampiyonası ardından da Dünya Şampiyonası'na katılarak aynı gururu yaşatmak istiyorum."

MertT AYDIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır