kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Tel örgü Trabzon'u ikiye böldü

Trabzonspor'un, Avni Aker'deki tel örgülerin kaldırılması yönünde aldığı karar, Trabzon taraftarını da ikiye böldü. Kararın ardından, bazı taraftar ve yöneticiler tel örgülerin kaldırılmasını çağdaş bir adım olarak değerlendirirken, karşıt görüştekiler ise "İnsanımız hazır değil. Karar başkanın sonu olur" diyor

Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun, Avni Aker Stadyumu'ndaki tel örgüleri kaldırma kararı alması, tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon'da da büyük yankı uyandırdı. Tel örgülerin kaldırılması kararı kentte tartışma konusu olurken, Trabzonsporlu taraftarlar kararla ilgili olarak ikiye bölündü. Bazı taraftarlar tel örgülerin kaldırılmasının yerinde bir karar olduğunu belirtirken, bazı taraftarlar ise tam tersini düşünüyor.

Alınan kararı çağdaş ve cesur bir adım olarak değerlendiren taraftarlar, "Hakemler bundan böyle keyfi karar veremeyecek. Rakip takım da kimle ve nerede oynadığını bilerek sahaya çıkacak" derken, tel örgülerin kaldırılmasının sakıncalı olabileceğini belirten taraftarlar da, kararın Özkan Sümer'in sonunu getirebileceğini söyledi. Tartışmalar devam ederken 8 Ağustos'ta başlayacak olan Süper Lig'in ikinci haftasında oynanacak Fenerbahçe maçı için tel örgü sökme hazırlıkları başladı bile.

'TARAFTARIMIZA GÜVENİYORUZ'
Trabzonspor Başkanı Özkan Sümer ise tel örgülerin taraftar olgusuna aykırı olduğunu belirterek, "Taraftarlarımıza potansiyel suçlu muamelesi yapılıyor. Bu hiç hoş değil. Biz taraftarlarımıza güveniyoruz. Taraftarlarımızın da sorumluluk alması gerekir. Bazı köşe yazarlarının Trabzon'a karşı haksız ve acımasız suçlamaları var.

Tel örgüleri kaldırıp, Trabzon taraftarlarının ne kadar bilinçli olduğunu bunlara göstereceğiz" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Murat Taşkın ise, tel örgünün sporun özüne ve insan onuruna aykırı olduğunu belirterek, "Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun aldığı bu kararı tartışmak, sporun amacına, insan onuruna ve akla aykırı bir durumdur. Türkiye'de maalesef güzel şeyler için çaba gösterme ve fedakarlık yapma yerine, adeta çirkinliklerin hayatımızda kalması için bazı çevreler mücadele vermektedir. Tel örgüler bırakın Trabzon'u, tüm Türkiye'de kalkmalıdır" dedi.

'UYGUN BİR KARAR'
Futbol Federasyonu Trabzon Temsilcisi Haşim Sayitoğlu da, futbolun ruhuna aykırı bulduğu tel örgülerin kalkmasından yana olduğunu, ancak iyi kontrol edilmediği takdirde bazı kışkırtıcı grupların olaylar çıkarmasından korktuğunu söyledi.

Sayitoğlu, "Fair Play ruhuna uygun bir karar alındı. Ancak iyi kontrol edilmediği takdirde tel örgülerin kalkmasını bazı kışkırtıcı gruplar aleyhte kullanabilir. Bundan Trabzonspor ve Trabzon zarar görür" dedi. Trabzonspor'un maçlarını kaçırmadıklarını söyleyen taraftarlardan Yakup Albayrak ve Mustafa Yılmaz ise "Avni Aker'de tel örgülerin kalkması çok iyi olmadı. Birkaç kendini bilmez veya provokatör sahaya inerse sürü gibi arkasının gelmesinden korkuyoruz. Böyle bir durumda Trabzon çok ciddi sıkıntılar çeker" diyor.

TRABZONLU NE DİYOR?
Hami Mandıralı

"Fenerbahçe maçı tel örgülü olsun"

Gönlüm tel örgülerin kalkmasından yana ama zor görünüyor. Bizi acımasızca eleştirenlere taraftarlarımız sağduyulu davranarak o insanların beklediği, körüklediği kötü imaja dur diyecekler. Onlar özellikle Fenerbahçe maçını aç kurtlar gibi bekliyorlar. Bu insanların eline koz vermemek lazım. Tel örgülerin Fener maçında kalkmaması lazım. Açıkcası biraz endişeliyim"

Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Selim Doğan

30 bin kişiye garanti veremem

Trabzonspor Başkanı ve yönetimini aldığı bu karardan ötürü kutluyoruz. Karar geç alındı. Karar geçen sene alınmış olsaydı. Seminerler düzenler stratejik araştırmalar yapardık, taraftarlarımızı eğitirdik. Bu aşamada tel örgülerin 15 gün içine sıkıştırması bizi çelişkiye düşürüyor.

Maraton tribününde kendimize ait bölümde üç bin taraftarım olacak, onların garantisini veririm, ama 30 bin kişinin garantisini veremem. Bu konuda hakemin kararları, rakip takımın hocası ve futbolcularının duyarlı olması lazım. Fenerbahçe maçında tel örgülerin kaldırılması düşündürücü. Geçen yıl böyle bir uygulama başlasaydı daha iyi olurdu.

Türkİye Spor YazarlarI Trabzon Temsİlcİsİ Ergun Ata

Kararı destekliyorum

Bu karar çok önceden alınmalıydı. Zaten UEFA 2004'te tüm tel örgülerin kaldırılmasını istiyor. Bu çağdaş kararla kaldırılacak tel örgülerin yokluğu ile elbetteki münferit olaylar olacaktır. Ancak bu olayı çıkaranlar bilmelidir ki böyle bir hareket Trabzon'u ve kendisini yakacak. Eğer bir kişi tek başına bir camianın hayatıyla oynacaksa bilmelidir ki kendisi bunun en ağır cezasını çekecek.

Faroz Mahallesi Muhtarı

Filiz Hardaloğlu

Karar Sümer'in sonunu getirecek

Böyle bir kararı nasıl aldılar hayret ediyorum. Bizim taraftarlarımız çılgın, sahaya atladı mı Trabzonspor ceza alır, her şey olur. Buna yönetim karar verdi. Avni Aker'e kafes yapıldığı takdirde taraftarı kimse tribüne beklemesin. Trabzonspor sahada, taraftarsız mücadele etsin. Bu kararın Sümer'in sonunu getireceğini düşünüyorum.

Farozlu esnaf Adem Karaca

Karar çok yanlış

Tellerİn kaldırılması son derece yanlış. Çünkü bizim bilinçli taraftarımız kadar, bilinçsiz taraftarımız da var. Bilinçsiz taraftar sahaya bir şey attığı takdirde bilinçli taraftar onu ne kadar engelleyebilir? İnsanımız hazır değil.

SPOR YAZARLARI NE DİYOR?
Ömer Üründül (Sabah); Türkiye hazır değil

Trabzon'da tel örgüler kesinlikle kaldırılmamalı. Trabzonspor Kulübü bu kararın cezasını çeker. Aslında buna sadece Trabzon değil, Türkiye'nin hiçbir kulübü ve kenti hazır değil. Tel örgüler şimdiye kadar sadece Denizli'de kaldırıldı ama şunu da belirtmekte yarar var İstisnalar kaideyi bozmaz.

Metin Tükenmez (Fanatik); İstanbul daha tehlikeli

Trabzon'da tel örgülerin kaldırılmasına kaygı ile bakılabilir ama futbol terörü ve saldırganlık konusunda Trabzon biraz abartılıyor. Bazen İstanbul, tribün terörü konusunda Trabzon'u geçebiliyor. Medyanın aşırı abartısı yüzünden Trabzon halkı bu konuda biraz daha duyarlı ama koşullar ne olursa olsun Türkiye'nin her yerinde tel örgüler kaldırılmalı.

Kazım Kanat (Sabah); Tellere elektrik verilsin

Trabzonspor şimdiye kadar Avni Aker'de çıkan olaylar yüzünden 21 kez ceza aldı. Ama hiçbiri etkili olmadı. Başta Hıncal Uluç, Can Bartu, Coşkun Özarı, Ziya Şengül ve ben yıllardır Trabzon'a gitmeye korkuyoruz. Çünkü taraftar sevmediği yazarı istemiyor. Fenerbahçe maçına bakınca daha da çok korkuyorum. Trabzonspor taraftarının Galatasaray'a çok özel sempatisi var. Ama Fenerbahçe'ye ise tam tersi, neredeyse her maçlarında olay var. Bu 30 yıldır böyle ve hiç değişmedi. Bu nedenle Fenerbahçe maçı riskli maç. Bana sorarsanız tel örgüler kaldırılmasın, tel örgülere elektrik verilsin.

Ali ESER


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır