kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Tamirci üniversitesi

Gurbetçi Erman Tanyıldız, 33 yıldır yaşadığı Almanya'nın 400 bin kişilik ara işgücü açığını karşılamak için meslek eğitimi üniversitesi kurdu

Almanya'da ilk kez bir Türk, üniversite kurdu. Gurbetçi Erman Tanyıldız'ın kurduğu OTA Üniversitesi'nde, enformasyon teknolojisi ve işletme dallarında üç yıllık uygulamalı eğitim veriliyor. Şu an 70'i Alman, 77 öğrencisi bulunuyor. Tanyıldız'ın hedefi ise üniversiteyi, 240 öğrenciyle küçük ama kaliteli eğitimin verildiği bir merkez haline getirmek. Alman iş dünyasının ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirmeyi amaçlayan meslek eğitimi üniversitesini kurmayı başaran Erman Tanyıldız'ın ilginç bir yaşam öyküsü var. Erman Tanyıldız, 54 yaşında. İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Üniversite eğitimini almak için 1970 yılında Almanya'ya giderek Berlin Teknik Üniversitesi'ne girdi.

YAPMADIĞI İŞ KALMADI
Fırıncılıktan kamyon şoförlüğüne, muhasebeden badanacılığa kadar birçok işte çalışarak makine mühendisliği ve işletme bölümlerinden 1980 yılında mezun oldu. Okuldan sonra bir Alman eğitim şirketinde işe başladı. Üç yıl içinde bölge müdürlüğünden genel müdür yardımcılığına kadar yükseldi. 1983 yılında bir meslek eğitim şirketi kurdu. Ardından kaynakçılık, plastik enjeksiyon, konfeksiyon üzerine birtakım şirketler daha kurdu. Her şey yolunda gidiyordu.

Ancak 1992'de geçirdiği deniz kazasından sonra yaşama bakışı değişti. Şirketlerini bir bir kapattı. Kendisini eğitime adadı. 2002 yılında OTA Üniversitesi'ni açtı. Tanyıldız, bugünlerde ilk öğretim yılını başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyor.

Tanyıldız, "Almanya'da işsizlerin yanı sıra 300-400 bin kadar boş işyeri var. Fakat buralara uygun eleman yok. Biz bunlara eleman yetiştiriyoruz" diyor.

Pınar ŞENGÜL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır