kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Minikler onun için ağlıyor

Tanınmış çocuk kardiyoloğu Prof. Dr. Adnan Akçoral eşiyle birlikte geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi

İzmir'den Yeni Foça'ya gitmek üzere eşi Bükem Akçoral'la birlikte yola çıkan 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Adnan Akçoral aşırı hız nedeniyle yol kenarındaki elektrik direğine çarptıktan sonra uçuruma yuvarlandı. Prof. Akçoral'ın yaşamını yitirdiği kazadan eşi yaralı olarak kurtuldu.

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Akçoral ile emekli İngilizce öğretmeni olan eşi Bükem Akçoral, tatillerinin bir bölümünü geçirmek için önceki akşam Yeni Foça'daki yazlıklarına gitmek üzere yola çıktılar. Akçoral, Aliağa Yeni Foça arasındaki Çakmaklı Mevkii'ne geldiği sırada belirlenemeyen bir nedenle aracının direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yol kenarındaki elektrik direğine çarpan otomobil, dönmeye başladı. Çarpmanın şiddetiyle tamamen kontrolden çıkan araç yaklaşık 20 metrelik uçuruma yuvarlandı.

KURTARILAMADI
Hurda yığınına dönen otomobilde sıkışan Akçoral ve eşi Bükem Akçoral jandarma ekiplerinin yardımıyla araç içerisinden çıkarıldılar. Prof. Dr. Akçoral kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde meslektaşlarının tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tedavi altına alınan Bükem Akçoral'ın sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Minik kalplerin doktoru olarak tanınan Prof. Akçoral, Türkiye'de çocuk kardiyolojisi alanında en ünlü uzmanlar arasındaydı. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi bölümünün kurucusu olan Akçoral çok sayıda kardiyoloji uzmanı da yetiştirdi. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışındaki akademik dergilerde makaleleri yayınlandı.

Kadir KEMALOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır