kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Suriye'ye ihracat 1 milyar doları aşar'

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye ve Suriye arasındaki ticaret hacminde bu yıl 1 milyar doları aştıktan sonra ilk psikolojik barajı geçeceklerine inandığını söyledi.

Suriye Başbakanı Muhammed Mustafa Miro'nun da katıldığı Türk-Suriye İş Konseyi'nin çalışma yemeğinde konuşan Devlet Bakanı Tüzmen, Suriye'den gelen heyetle 5 gündür çalışmalar yaptıklarını, karma ekonomik komisyon protokolü, gümrük, sağlık ve enerji alanında işbirliği anlaşması imzalandığını bildirdi. Tüzmen'in, transit geçiş ücretlerinin azaltılması, Gaziantep'te bir başkonsolosluk açılması önerileri, konuk Başbakan Miro tarafından olumlu karşılandı.

Tüzmen, iki tarafın işadamlarının kalıcı ilişkiler geliştirmesini istediğini dile getirerek, şunları söyledi "Bizim için güney-kuzey eksenine baktığımız zaman iki lojistik merkez olarak dünya ticaretinin üzerinden geçecek iki ülke Suriye ve Türkiye. Suriye ve Türkiye, ticaret hacminde bu sene 1 milyar doları aştıktan sonra o ilk psikolojik barajı geçeceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda Allah izin verirse 2-3 milyar dolarları konuşuyor olacağız."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır