kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Kartta Avrupa liderliği ülkenizden geçiyor'

Türkiye'nin sürekli büyüyen bir pazar olduğunu belirten MasterCard yetkilileri, "Avrupa'da iddialı olmak istiyorsan, Türkiye'de bulunmak şart" dedi

Aralarında MasterCard ve Maestro gibi ürünleri bünyesinde barındıran Mastercard Europe, sonunda Türkiye'de de kendi sektöründe liderliği kaptı. Bugün Türkiye'de 25.5 milyon kart kullanıcısının MasterCard ve Maestro kullandığı belirlendi.

Mastercard, Bankalararası Kart Merkezi'nin sonuçlarına göre 8 milyon kredi kartı sahibi ve yüzde 50.46'lık pazar payı ile kredi kartı pazarında liderliğe yükseldi. Aynı dönem sonuçlarına göre Maestro yüzde 60.52'lik banka kartı oranı ile rekor pazar payına ulaştı. Türkiye'nin kredi kartı MasterCard ve banka kartı Maestro, toplamda yüzde 57'lik pazar payı ile ödeme sistemleri sektöründeki liderliğini pekiştirmiş oldu.

AVRUPA'DA 3'ÜNCÜ
Liderliği mart ayının sonlarında ele geçirdiklerini belirten, MasterCard Avrupa Kurumsal Müşteriler Bölümü Genel Müdürü Javier Perez, bunun sebeplerini rakiplerinden daha çok ve hızlı çalışmalarına bağlıyor.

Türkiye'yi ekonomik olarak krizler ülkesi olarak görmediklerini de anlatan Perez, "Her yıl büyüyorsunuz. Yüzde 7 büyürken krizden sözetmek ne kadar doğru olur bilemiyorum" dedi.

Perez, şunları söyledi "Türkiye çok önemli bir pazar. Biz Türkiye'de varız çünkü Avrupa'da olmak istiyorsan Türkiye pazarında olmak gerektiğine inanıyoruz. Kimse Avrupa'da varım ama Fransa'da yokum, Almanya ya da Türkiye'de yokum diyemez. Üstelik Türkiye, Almanya ve İngiltere'den sonra Avrupa'da üçüncü büyük pazar konumunda."

Zeynep SUBAŞI


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır