kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Fransa'nın Bodrum'unu kundaklayan yakalandı

Fransız polisi, ünlü tatil yöresi Cote d'Azur'da 10 bin hektarı yok eden yangınları çıkaran bir "kundakçıyı" ele geçirdi

Fransa'da 4 kişinin ölmesine, binlerce ormanlık alanın kül olmasına neden olan yangınların kundaklama olduğu ortaya çıktı. Polis, meclis üyesi olan 30 yaşındaki şüpheli şahısın Figanieres kasabası yakınlarında yakalandığını açıkladı. Yetkililer yangınların çıktığı noktada delil olarak bombalar bulduktan hemen sonra arama çalışmalarına başlandığını ifade etti. Yangınların en çok etkili olduğu Roquebrune-Sur-Argens kentinin Belediye Başkanı Luc Jousse "Bu terörizmin yeni bir şekli" diyerek durumun sanılandan çok daha ciddi olduğuna dikkat çekti.

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da yangınları çıkaranın en ağır şekilde cezalandırılacağına dair halka söz vermişti. 1976 yılından beri böyle bir felaket yaşamayan Fransa'da çıkan yangında 63 yaşındaki bir İngiliz kadın, 15 yaşındaki torunu, Van yakınlarında 72 yaşındaki bir Polonyalı ve Porto Vecchio'nun güneyinde 49 yaşındaki bir Fransız hayatını kaybetmişti.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır