kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Güvenoyu çark ettirdi

Gün geçmiyor ki İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yle ilgili bir kriz patlak vermesin...

Bu kez de Adalet Bakanı Roberto Castelli, Berlusconi hakkında ABD'de dava açılmasını engellemeye çalıştı. Ancak muhaliflerin güvenoyu getirmesi üzerine Bakan, geri adım atmak zorunda kaldı. Milanolu savcılar, hakkındaki yolsuzluk davalarından dokunulmazlık yasasıyla kurtulan Başbakan Berlusconi'nin izini Amerika'da sürmek istedi. Savcılar Amerika ve bazı yabancı ülkelerde, İtalyan Başbakan'ın davalarında kullanılabilecek delil toplamak ve araştırma yapmak istedi.

"ENGELLEMEDİM"
Ancak Bakan Castelli, Berlusconi'nin görevde olduğu sürece dokunulmazlık yasasından faydalanacağını belirterek bunu engelledi. Haber basına sızınca ortalık karıştı. Hukuk görevlileri, koalisyon ortakları ve muhalifler derhal savcılara izin tanınması gerektiği konusunda baskı yapmaya başladı. 4 ortaklı koalisyondaki küçük parti Hıristiyan Demokratlar, istifa edebileceklerini açıkladı. Muhalifler de meclise Bakan Castelli hakkında güvenoyu sundu.

Tepkiler üzerine Castelli savcıların "yolundan çekileceğini" açıklayınca, güvenoyu da lehinde sonuçlandı. Islıklar ve yuhalama sesleriyle geçen oylama öncesi açıklama yapan Castelli, savcıları engellemeye çalışmadığını, sadece dokunulmazlık yasasının çerçevesini "netleştirmek" istediğini söyledi. Yasanın sadece dava açılmasını engellediğini, soruşturma engeli içermediğini belirten savcılar, Berlusconi'nin ana şirketi Mediaset'in iş anlaşmalarıyla ilgili delil başvurusunda bulunabilecek.

Yasemin TAŞKIN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır