kapat
31.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ona kısaca, "Doğum makinesi" diyorlar

Carole Horlock geçimini "doğurarak" sağlıyor. Yani, para karşılığı rahmine yerleştirilen spermlerle hamile kalıp, zamanı geldiğinde doğan bebeği "ailesi"ne teslim ediyor

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan Carole Horlock kendisine ilginç bir iş edinmiş. Çocuk sahibi olamayan çiftler için babanın spermleriyle hamile kalıp, onların bebeğini doğuruyor. Bebeği teslim ettikten sonra da sıra başka bir çifte geliyor. Genç kadın bu yöntemle tam yedi aileyi bebek sahibi yapmış.

Horlock bu işe 1995 yılında, ikinci çocuğu bir yaşına geldiğinde karar vermiş. O anı şöyle anlatıyor; "Kendi çocuklarımı kucağıma aldığım zaman çok mutlu oldum. İnanılmaz bir duyguydu. Çevremde bebek sahibi olamayanları gördükçe üzülüyordum. Sonunda onlar için de doğurmaya karar verdim. Bu işten para kazanıyor olmaktan çok, karnımda bir bebeğin büyümesini seviyorum. Hamileliği sevmeyen kadınları da anlayamıyorum."

"ÇOCUKLARIM DA ALIŞTI"
1995 yılından bu yana aralarında bir de ikiz de olmak üzere sekiz bebeği dünyaya getiren Horlock'un iki çocuğu var. Onların da annelerinin böyle bir iş yapıyor olmasından memnun olduklarını belirten Horlock, "İlk kez başkası için doğumaya karar verdiğimde çocuklarımdan Steffanie dört, Megan bir yaşındaydı. Steffanie'ye durumu anlatmam kolay oldu. Megan'ı da karşıma alıp onun diliyle anlatmaya çalıştım yapacağım işi. Şimdi her ikisi de hamileliklerim süresince bana yardımcı oluyor" diye konuşuyor.

Bugüne kadar iki kez evlenip ayrılan Horlock, ikinci eşinden henüz bebeği dünyaya gelmeden önce ayrıldığı için, bekar bir kadın olarak hamilelik dönemi geçirmeye alıştığını ifade ediyor

Tek başıma doğurdum ikinci çocuğumu. Sonra da zaten bu fikir geldi aklıma. Madem bunu başardım, başkalarını da sevindirebilirim diye düşündüm. Bu işlerle ilgilenen bir firmayla bağlantı kurdum. Onlar bana çok yardım etti. Ailem ilk başta karşı çıktı ancak onlar da sonra kabullendiler. Hatta dünyaya getirdiğim bebekleri torunları gibi seviyorlar

FOTOĞRAFLARINI İSTİYOR
Horlock'un hamile kalmak için bazı şartları var. Çocukları yılda birkaç kez görmek ve büyüme sürecini de kendisine düzenli olarak gönderilecek fotoğraflarla takip etmek istiyor.

Tabii bu işin zor yanları da yok değil. Horlock, çocuk sahibi yapacağı çiftle tanışmalarını şöyle anlatıyor

Hamileliğimden yaklaşık üç ay önce tanışıyoruz. Beni çok yakından tanımak istiyorlar. Hayatımı merak ediyorlar. Nasıl bir ortamda hamilelik geçireceğimi izliyorlar. Ardından da işin tıbbi aşamaları başlıyor. Erkekten alınan spermler, rahmime yerleştiriliyor ve hamile kalıyorum. 9 ay boyunca çiftle sürekli bağlantıda oluyoruz. İç içe yaşıyoruz neredeyse. Haklı olarak benim neler yaptığımla ilgileniyorlar. Hatta öyle ki bazıları evime gelip yorulmamam için ev işlerinde yardımcı bile oluyor. Bu sayede birçok yeni arkadaş kazandığımı söyleyebilirim

Genç kadın doğurduğu bir çocuğu başkasına vermenin ise kendisini üzmediğini söylüyor. Çünkü Horlock bunu bir iş olarak benimsemiş durumda. "Açıkçası acı çekmiyorum. Çünkü o insanların bebeklere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Tabii bir de kendimi şartlamış olmamın bunda büyük etkisi var. Aradan zaman geçtikten sonra, bebeği ben doğurmuşum gibi gelmiyor. Onların çocukları gibi görüyorum" diyen Horlock'un şikayetçi olduğu tek şey, hamilelik döneminde göğüslerinin büyümesi. Fakat bundan çok da fazla rahatsız olmuyormuş. Hatta, o sırada bir sonraki hamileliğini düşündüğü dahi oluyormuş.

"YENİLENİYORUM"
Doğurduğu sürece vücudunun yenilendiğini belirten "taşıyıcı anne", babasının ise kendisine kızdığını anlatıyor. Babasının "Torunlarımı, hiç acımadan başkalarına veriyorsun. Böyle annelik mi olur" dediğini, ancak onun da bir gün yumuşayacağından emin olduğunu söylüyor. Sevgilisinin ise kendisine her anlamda destek olduğunu ifade ediyor.

Horlock, 8 yıldır yaptığı bu iş sayesinde evini yenilemiş. Doğum başına 21 bin 400 Euro kazanan taşıyıcı anne, önümüzdeki ay dokuzuncu bebeğe hamile kalacak. Onuncuyu doğurduktan sonra ise emekliye ayrılacak.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır