kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

GÖKMEN ÖZDENAK


Yine hüsran mı?

Galatasaray'ı bu sezon ilk defa seyrediyorum. Çünkü bu hazırlık döneminde ABD'de kızımın yanında tatildeydim. Hazırlıklarda bir ayı geride bırakmalarına rağmen Galatasaray'ı seyrederken hayalkırıklığına uğradım. Terim'in hala sistem ve oyuncu seçiminde arayış içinde olması bence kaygı verici.

Takımda güç, oyun disiplini futbolcuların arasındaki ileşitim yok. Burda asıl benim üzerinde durduğum, bir takımda sistem tabi ki önemli ama, takımınız koşmuyorsa, mücadeleden kaçıyorsa, yardımlaşma ve pas isabeti yok denecek kadar az ise sayısal taktik sıralamasının bir değeri yoktur.

İlk yarıda 3-4-1-2 sistemi denendi, ikinci yarıda 4-4-2'ye dönüldü. Bir takımla bu kadar oynanmamalı. Galatasaray kesinlikle 4-4-2 sistemine alıştırmalı. İlk yarıda geri üçlüde Prates, Bülent ve Hakan Ünsal. Üçü de birbirinden ağır. Orta saha da pres yapmayınca bütün yük defansa bindi. Arkaya atılan toplar kalede büyük tehlikeler oluşturdu. Tamas 20 yaşında genç oyuncu dediler. Belki zaman içinde faydalı olabilir ama benim gördüğüm çok ağır ve teknik kapasitesi sınırlı.

Sağda yeni transfer Prates'in ne oynadığını anlayamadım. Ne defansta etkili, ne de ofansa zenginlik katabiliyor. Dediler ki uzun taç atıyormuş. Herhalde bunun için transfer edilmedi.

Diğer taraftan Hasan Şaş'ı, Ümit ve Hakan Şükür'ü arkasında oynatmanın mantığı ne? Burda oynayacak kişi Volkan'dır. Hasan solda Ergün'ün oynadığı yere alınmalı, Ergün de Volkan'ın yerine ortaya kaydırılmalı. Hücuma yönelik ne kanattan ne ortadan bir organize atak yok. Olamaz çünkü takımın gücü kısıtlı. Oyuncuların yetenekleri belli. Terim'in Amerika'yı yeniden keşfetmesine yok.

Kopenhag'tan dönüşte oyuncuların fizyolojik ihtiyaçlarını gidermeleri sonucunda bu güçsüzlüğün ortaya çıktığını söylemek yanlış olmaz. Çünkü eldeki kadroya göre bu kadar kötü bir G.Saray düşünemiyorum.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır