kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

AKP'ye Hıristiyan üye

İzmir'de ikamet eden İtalyan asıllı Hıristiyan Policarpo Sergio, AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi

İzmir'in levanten ailelerinden İtalyan asıllı Hıristiyan Policarpo Sergio, AKP İl Yönetimi'ne girdi. Türk komşularının tepkisiyle karşılaşan Sergio'ya, İtalyan Konsolosluğu ise tebrik yazısı gönderdi.

Yönetimdeki kurucu üye arkadaşının tavsiyesi ve teklifiyle partiye girdiğini belirten Sergio, "Artık dünya değişiyor, globalleşiyor. Irak'ın 35 yıllık başkan yardımcısı Tarık Aziz bir Hıristiyan'dı, Brezilya Merkez Bankası Başkanı bir Türk, Peru Devlet Başkanı Japon" diye konuştu.

AKP'den gelen teklifi 5 dakika düşündükten sonra kabul ettiğini anlatan Sergio, "Ben hızlı karar veren biriyim. AKP'den böyle bir teklif alınca hiç düşünmeden kabul ettim. Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Fransızca ve Yunanca'yı çok iyi bildiğini kaydeden Sergio, Dış Ticaret Danışmanlığı yaptığını ifade etti.

ESKİ SOLCU
Daha önce hiçbir partide görev almadığını söyleyen Sergio, yabancı şirketlerin Türkiye'de temsilciliklerini yaptığını belirterek, şunları söyledi "1978'de Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği'nden mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda hızlı solculardandım. İlk oyumu Bülent Ecevit'e verdim. Son oyumu ise CHP'ye kullandım. Ancak AKP'nin birleştirici bir parti olduğunu gördüm. Sosyal politikalarını beğeniyorum."

Murat ŞAHİN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır