kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Üniformalı A.E. davası

Babasından kaçıp İzmir'e gelen Antakyalı A.E.'nin evlerine sığındığı 13 polis hakkında 20 yıl hapis cezası isteniyor. Olaya karıştıkları iddia edilen 4 astsubay hakkında ise soruşturma sürüyor

Türkiye'yi sarsan Mardinli N.Ç. olayının bir benzeri olan Antakyalı A.E. davasından yargılanan 13 polise 20 yıl hapis cezası istendi. Aynı davadan yargılanan dört astsubay hakkında ise soruşturma sürüyor.

Küçük A.E. babası evden kovunca Antakya'dan İzmir'e gelmiş ve kalacak yer bulamadığı için güvenilir bulduğu polis ve astsubayların evine sığınmıştı. Çaresizlik nedeniyle evlerinde kalmaya başladığı polislerle ilişkiye giren A.E., kullanıldığını ve 7,5 aylık hamile olduğunu belirten şikayet dilekçesiyle Cumhurieyet Savcılığı'na başvurmuştu. Bunun üzerine harekete geçen savcılık, iddianamesini hazırladı.

Savcı, İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli 13 polis hakkında İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 20'şer yıl hapis istemiyle dava açtı. Aynı iddia ile suçlanan 4 astsubay hakkında ise soruşturmanın devam ettiği öğrenildi. Ege Ordu Komutanlığı'nın, soruşturma sonunda astsubayların askeri veya sivil mahkemelerde yargılanması yönünde karar vereceği bildirildi.

Şikayetinden sonra İzmir Valiliği'nin Kadın Sığınma Evi'nde tutulan A.E'nin ifadeleri üzerine soruşturma başlatıldı. İzmir Cumhuriyet Savcısı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önce A.E'nin kaldığı ve ilişkiye girdiği ev ve oteller tek tek kontrol edildi. Küçük kızın kaldığını söylediği evler bulunurken, otellerde ise ne polislerin ve ne küçük kızın kayıtlarına rastlanılmadı.

'CEP' ELE VERDİ
Daha sonra isimleri belli olan polisler, A.E tarafından canlı teşhis yöntemiyle tek tek tespit edildi. Soruşturma kapsamında küçük kızın cep telefonunun son iki aylık arama dokümanını isteyen savcı, 20 sayfalık telefon dokümanındaki telefonlardan da polislerle küçük kız arasındaki iletişimi ortaya çıkarttı.

Hazırlık soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, "Reşit olmayan mağdurenin zor durumundan ve ruhsal imkansızlık durumundan istifade ederek alıkoymak ve cinsel ilişkide bulunmak" suçundan dava açtı. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada İzmir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Birimi'nde görevli polisler Taner Demir, Hasan Ali Karahan, Zekeriya Arslan, Cengiz Özdemir, Seyit Zeyni Odabaş, Doğan Güneş, Atilla Ögüt, Übeyit Aydın, Mehmet Seyrek, Ahmet Sağıroğlu, Zekeriya Kabay, Necdet Türkmen ve Murat Kuzu hakkında 20'şer yıla kadar ağır hapis cezası istendi.

Soruşturma sırasında savcıya ifade veren sanık polisler ise ya A.E'yi tanımadıklarını, ya da otostop yaptığı veya kalacak yeri olmadığını belirtip yardım istediği için tanıdıklarını, yardım ettiklerini ancak kesinlikle ilişkiye girmediklerini söyleyerek suçlamaları kabul etmedi.

Çocuğunun babasını arıyor
Mardinli N.Ç. olayını andıran A.E.'nin hikayesi geçen yılın Eylül ayında başladı. Eylül 2002'de Antakya'dan İzmir'e gelen 14 yaşındaki A.E.'nin yaşadıkları tam anlamıyla bir Yeşilçam melodramını andırıyor. İzmir'e geldikten sonra önce bekar astsubay arkadaşı Mehmet Erkin'in evinde kalan A.E, kendi ifadesine göre, 2,5 ay boyunca, gidecek ve kalacak yeri olmadığı için değişik insanların evinde barındı.

Cumhuriyet Savcılığı'na yazdığı 7 sayfalık dilekçede, bu süreç içinde kendi isteğiyle 13 polis ve 4 astsubayla cinsel ilişkiye girdiğini anlatan A.E., yargıya 7.5 aylık hamile olduğunu ve çocuğunun babasının bulunmasını istediğini belirtti.

İzmir Barosu tarafından ücretsiz avukat tayin edilen A.E, İzmir Valiliği'nce, Kadın Sığınma Evi'nde A.E.'yi korumaya aldı.

Ali EYCE


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır