kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

AKP'de komisyon sıkıntısı

Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı rapor AKP'de tartışmaya neden oldu. 'Rapordaki iddialar arasında kopukluk var' eleştirisi dile getirildi

Tezkere ve "Eve Dönüş" yasalarından sonra TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun Meclis Başkanlığı'na sunduğu Yolsuzluk Raporu da iktidar partisi AKP'de sorun yarattı. Raporun Hükümet'te tartışmaya neden olduğu öne sürülürken, milletvekilleri tepkilerini yüksek sesle dile getirmeye başladı. Kulislerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Komisyon Başkanı Azmi Ateş ile görüşerek, Rapor'dan duyduğu rahatsızlığı ilettiği öne sürüldü. İddialara göre; Erdoğan, Ateş'e, yolsuzluk iddialarının iyi araştırılmadan Rapora yansıtıldığı, araştırmaya muhtaç olan konuların doğrudan Yüce Divan talebiyle soruşturma kapsamına alındığı ve iddialar arasında kopukluk olduğu yönünde eleştiriler yöneltti.

Sulandırma eleştirisi
Ancak Ateş, kulislerdeki bu iddialara karşı çıktı ve "Başbakanla konuştuk, ancak iddiaların aksine bize teşekkür etti" dedi ve şöyle devam etti

"Başbakan ile rapordan sonra bir kez görüştük. Başbakan, Anayasa oylaması sırasında Genel Kurul'a gelince yanına gittik, çalışmalarımızdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Olumsuz tek bir cümlesi olmadı."

Bu arada AKP içinde rapora yönelik tepkiler yükselmeye başladı. Raporu yazan Komisyon için "İşi sulandırdılar" diyen İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış'dan sonra AKP İstanbul Milletvekili Emin Şirin, raporu eleştirirken "Bardaktaki suyun üçte ikisi boş" ifadesini kullandı.

'RAPORA GÖLGE DÜŞTÜ'
AKP'li Şirin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve büyükşehir belediyeleri ile ilgili iddiaların araştırma konusu yapılmamasının, eski Başbakan Bülent Ecevit ve eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan hakkındaki iddialar araştırılmadan Yüce Divan talebiyle Soruşturma Komisyonu kurulmasını istemenin, rapora gölge düşürdüğünü söyledi.

Şirin ayrıca, haklarında Yüce Divan talebiyle Soruşturma Komisyonu kurulması istenen siyasilerle ilgili iddiaların önemli bölümünün 3 yıl önce çıkarılan af yasası kapsamına girdiği belirterek, "Maalesef Meclis'in 5 ayı boşa gitti. Böyle bir raporu bir gazeteci bir haftada, iyi bir gazete okuru, iki üç haftada yazardı" dedi.

Şamil TAYYAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır