kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

500 binden fazla satan Mercedes Vito yenilendi

1995 yılından bu yana piyasada bulunan ticari araç artık daha fazla konfor sunuyor. Aktif ve pasif güvenlik donanımları artırılan Vito'nun 3 farklı kullanım tipi bulunuyor

DaimlerChrysler yeni ürünler atılımını sürdürüyor. Mercedes-Benz'in ortak platform üzerinde geliştirilen, hafif ticari araç Vito ve van modeli Viano 2003 sonbaharında mevcut Vito ve V serisinin yerini alacak. Belirgin bir şekilde daha dinamik bir görünüm kazanan Vito ve Viano'nun profil çizgileri, bu araçların dikkati çeken karakteristik özelliğini oluşturuyor. Yeniden tasarlanan farlar, ön ızgara ve dik olarak yerleştirilen arka stop lambaları diğer tasarım özellikleri.

Aktif ve pasif güvenlik önlemleri Vito ve Viano'nun geliştirme çalışmalarında öncelikli olarak ele alındı. Arkadan itişli olarak tasarlanan araçlar yüklü halde daha iyi bir yol tutuşu sergiliyor. Uzunlamasına yerleştirilen motorlar sayesinde araçların ön kısmında pasif güvenlik daha da artırıldı.

GÜVENLİK ÖN PLANDA
Anti blokaj sistemi ABS, anti patinaj sistemi ASR, elektronik fren gücü dağılım sistemi ve hidrolik fren destek sisteminin entegre edildiği ESP sistemi ile tüm tekerleklerde disk fren Vito ve Viano'nun standart donanım kapsamında sunuluyor.

1995 yılından beri piyasada bulunan ve bugüne kadar 500 bin adedin üzerinde satılan hafif ticari araç Vito, tamamen yenilenerek ve geniş bir model yelpazesi ile satışa sunulacak.

Yeni Vito'da üç farklı kullanım tipi var Panelvan, Kombi (9 yolcu), Mixto (6 yolcu+yük taşıma kapasitesi),

Araçta kullanılan güçleri 88 bg ile 218 bg arasında değişen 5 farklı motor seçeneği (3 CDI dizel+2 benzin) ile farklı kullanım alanlarında hizmet verebilecek.

Otomobil konforuyla donatılan Viano ise Trend, Ambiente ve Fun donanım tiplerinin yanısıra karavan meraklıları için Marco Polo modeli müşterinin beğenisine sunulacak.

Bu van tipi araç da Vito'da olduğu gibi iki farklı aks mesafesi ve üç farklı uzunlukta üretilecek. Viano için iki CDI dizel ( 109 bg, 150 bg) ve 2 benzin motoru (190 bg; 218 bg) seçeneği mevcut.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır