kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Üniformalı gay yürüyüşü

Avrupa'nın en büyük eşcinsel festivali geçtiğimiz cumartesi günü İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşti.

Yaklaşık 60 bin kadın ve erkek eşcinsel, kentin merkezinden Hyde Park'a kadar yürüdü ve gece düzenlenen gösterilere katıldı. Her yıl geleneksel olarak yapılan ve geçit töreniyle başlayan festivalde, en çok dikkat çeken ve herkesin şaşırmasına neden olan nokta, katılımcılar arasında polislerin de bulunmasıydı. Ancak bu kez onlar festivalde güvenliği sağlamak için yer almıyordu. Eşcinsel oldukları için gösteriye katılmaya gelmişlerdi.

ÜNİFORMA İLE KATILDILAR
80 eşcinsel polisten bazıları üniformalarıyla yürüdü. Diğerleri ise her ne kadar sivil giyinseler de, polis olduklarını göstermek için şapkalarını taktı. Onların da eşcinsel yürüyüşüne katılması halkın, "Bir zamanlar eleştirilen eşcinselliğe bakış açısı artık değişiyor" yorumlarını yapmasına neden oldu. Öğlen saatlerinde başlayan yürüyüşün ardından Hyde Park'ta toplanan katılımcılar, sabahın ilk saatlerine kadar parkta düzenlenen konserde eğlendi.

Festivalin organizatörü Jason Pollock yaptığı açıklamada, "Bu günün amacı hala hedeflediğimiz, ancak ulaşamadığımız bazı şeylerin olduğunu göstermek. Tüm haklara sahip olabilmemiz için önümüzde uzun bir yol var" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır