kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Fransa'da suçluları kokuları ele verecek

Fransız bilim adamları yaptıkları çalışmayla suçlu teşhisinde yeni bir aşama kaydettiler

Fransız polis teşkilatına bağlı bilim adamları, iki yıllık bir çalışma sayesinde suçluların kokularından yakalanmalarını sağlayan yeni bir yöntem geliştirdiler. Koku, aynen DNA, parmak izi gibi kişiye özel olduğu için şüphelilerin olay mahalinde olup olmadıkları bu yöntem sayesinde kesin olarak bilinebilecek. Yöntem bilim adamları tarafından şöyle açıklandı

SAKLANACAK
Koku molekülleri, özel kumaş şeritler sayesinde emilecek ve on yıl boyunca saklanabilecek. Kumaşlara sinen kokuyu özel eğitimli köpekler koklayacak ve böylece şüpheli teşhis edilecek.Fransız polisi bu gelişmeden oldukça memnun. Yeni yöntem hakkında fikri sorulan polisler "Suçlular DNA örneği ve parmak izi bırakmamak için her türlü önlemi alıyor. Bu yöntem sayesinde yakalanmaları daha kolay olacak" diyorlar. Fransız polisi yöntemin mahkemede delil olarak kullanılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak jüri tarafından kabul edilip edilmeyeceği henüz bilinmiyor.

Benzer yöntemler Almanya, Holanda ve Belçika'da bir süredir kullanılıyor. Alman polisi de bir süre önce katilin bıraktığı koku sayesinde, bir cinayeti çözdü.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır