kapat
28.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Son sözü: Bizim sonumuz geldi...

Newsweek dergisinin, bu hafta yayınlanan sayısındaki habere göre, Uday Hüseyin'in ölümünden sonra bulunan çantasından, 100 milyon dolar para bir adet prezervatif, bir kutu Viagra, iç çamaşırı ve bir adet ipek kravat çıktı

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in oğulları Uday ve Kusay Hüseyin'in 22 Temmuz'da Musul'da öldürülmesi birçok tartışma başlattı. Neden birlikte kalıyorlardı? Cesetler nasıl ve nereye gömülecekti? Gibi sorulara verilecek net bir cevap henüz bulunamadı. Bu tartışmalar devam ederken şimdi de Saddam ve oğullarının en son kimlerle konuştukları, başkent Bağdat'ın 9 Nisan'da kuşatılmasının ardından neler yaptıkları gündemde. Amerika'nın saygın haber dergilerinden Newsweek, bu haftaki sayısında Hüseyin ailesinin son zamanlarını konu aldı.

EĞLENCEYE HAZIR
22 Temmuz'daki operasyonda Uday ve Kusay kardeşlerin kaldığı ev harabeye döndü. Askerler içeri operasyondan birkaç saat sonra girdi. Önce cesetler çıkartıldı. Ertesi gün de hasar görmeyen eşyaları boşaltma çalışmaları başladı. Dergiye göre, Uday'ın cesedinin hemen yanında duran çantasından ağrı kesici ilaçlar, sayısız kolonya şişesi, bir kutu Viagara, açılmamış paketlerde erkek iç çamaşırları, ipek kravat ve tek bir prezervatif çıktı. Bunun yanı sıra, çantanın yanında içi para dolu iki kadın çantası bulundu. Hatta bunun üzerine "Sanki gece kubulüne eğlenceye gidiyorlardı, ölüme değil" yorumları yapıldı.

Haberde, Irak Enformasyon Bakanlığı verilerine göre şu an Irak'ta 35 bin Saddam yanlısının devrik lider için savaşmaya kararlı olduğu belirtildi. Ancak Amerikalı yetkililerin henüz bu binlerce Saddam yanlısının organize olup olmadığını bilmediğine değinildi. Bunun yanı sıra Uday ve Kusay'ın gerilla savaşı planları içinde olduğu, ancak binlerce destekçileri olduğu söylenirken öldükleri sırada yanlarında sadece tek bir korumanın bulunduğunun da altı çizildi.

ARABALAR MEZARLIĞA
Derginin haberinde Uday'ın değerli eşyalarını nasıl kaçırdığı da ele alındı. Bir çöp kamyonunun içini temizleten Uday Hüseyin, bütün değerli eşyalarını bu kamyona yerleştirdi. Otomobillerini ise mezarlığa gömdürdü.

Derginin haberinde, Amerika'nın kardeşlerin kaldıkları eve düzenledikleri baskında yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Irak dinarı ele geçirdiği bilgisi de yer aldı. Uday ve Kusay'ın yerini ihbar eden Saddam'ın kuzeni Nevaf El Zeydani'ye verilen 30 milyon doların bütçeyi sarsmayacağı, hatta bulunan 100 milyon dolardan 70 milyon dolar da kâra geçildiği ifade edildi.

AMERİKA BU KEZ CİDDİ
Washington Times gazetesinin haberine göre ise Saddam ve oğulları son olarak 4 Nisan'da Bağdat'ta bir araya geldi. Bundan iki gün sonra Uday, kendi televizyon kanalının eski yöneticisi Ala'a Makki'yi aradı ve halkın düşüncelerini sordu. Irak halkının Amerikan kuşatması hakkında ne düşündüğünü merak ediyordu. Makki de yaşananları bir bir anlattı. Bunun üzerine Uday "Amerikalılar bu kez gerçekten çok ciddi. Bush Clinton'a benzemiyor. Sanırım bu kez sonumuz geldi" yorumun yaptı.

Uday'ı kızdıran aslan yemi olur
Tüm dünya, Uday'ın Irak halkına yaptığı işkenceleri biliyor. Bugüne kadar basına yansıyan metodlar dışında yeni bir işkence yöntemi daha ortaya çıktı. Eskiden Uday'la çalışan ve onun adına Iraklılar'ı öldüren dört çocuk babası Ebu Ahmed, Uday'ın bilinmeyen işkence metodunu şöyle anlattı "İnsanları aslanlara atardı. Karısını kendisine vermek istemeyen adamları, tecavüz etmeye çalıştığı kadınları öldürürdü. Önce aslanların içinde bulunduğu kafese atardı. Geriye sadece kemikleri kalırdı. Uday bunları seyretmezdi, kasede çektirirdi. Bazen insanların kemiklerini video kasetlerle birlikte eve gönderirdi."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Sarı Sayfalar


Sizinkiler
TEMA

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır