kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

VEDAT BAYRAM


Başkan olsam

Bazı hizmetler vardır ki, yüzde yüz kamu yararına olup, yapılması sosyal sıkıntıları ortadan kaldırır ve toplumu rahatlatır. Kamu yararının çok net görüleceği işler için, yöneticiler cesur olmalı ve risk alabilmelidir. Aksi takdirde, az hizmetle iz bırakmadan devrinizi tamamlar ve gidersiniz.

Bu günlerde herkes, Olimpiyat Stadı'nın yollarının yeni sezona yetişip yetişmeyeceğini hesap etmekte. İşi bilmeyen bir takım acemi yöneticiler de, GS lı yönetici, Orhan Yüzen'in dediği gibi "mantıksız ve imkansız" önerilerde bulunmaktadır.

Planlanmasına ve arazi tahsisine, 1992'de, zamanın Spor Bakanı Mehmet Ali Yılmaz'ca başlanan Olimpiyat Stadı yapımı 6 yıllık bir sürecin sonunda, 1997 yılında zamanın Spor Bakanı, Yücer Seçkiner ve zamanın Belediye Başkanı Sn. Tayyip Erdoğan tarafından bizzat neticelendirilmiş ve inşaatına başlanmış, Fikret Ünlü zamanında da, Sinan Erdem'in takipleri ile tamamlanmıştı.

Yolların gecikmesinin iki önemli nedeni mevcuttur.

1- Kuruldaki bazı üyelerle, belediye arasındaki görüş ayrılığı.

2- Kara yollarına teslim edilen yol projesinin yatırım programına alınmaması.

Bu iki neden dolayısı ile stat tamamlandığı halde, yollar bitirilememiştir.

1999 itibarı ile 600 milyar TL. bedelle yaptırılarak, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne sunulan yol projesi, bir türlü yatırım programına alınamamış, ilerleyen zamanda, Bayındırlık Bakanı Sn. Akçan'la imzalanan protokole rağmen, yol inşaatına başlanılamamıştır.

Kısa vadeli çözüm önerisi olarak, 1 yıl önce sunduğumuz mevcut yol ve alternatifler üzerinde, iyileştirme çalışmaları devam etmekte ve belediyeden alacaklara mahsuben, bu iş Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile yapılmaktadır.

Madem, sonuçta yolları, karayolları hazırlanan projeye göre yapmayacaktı ve bu iş "Kurula" veya "Belediye"ye kalacaktı, o zaman bu işe 1 yıl önce başlanabilir, yetişir mi, yetişmez mi diye düşünülmezdi.

Beylerbeyi Stadı'nda olduğu gibi Belediye Başkanı, insiyatif kullanıp, bir yıldır söylediğimiz, bu çözümü gerçekleştirir ve şehre hediyem olsun diyebilirdi.

Ben başkan olsam, Belediyenin tüm makinelerini oraya yığar, nam için mevcut stadın, 1000 metrelik giriş yolunu sağ taraftan 3 şerit daha genişletirim...

Stadın kuzey yönündeki düz araziyi, Halkalı 2 telli istikametine 2 giriş, 2 çıkış genişleterek devam ederim...

Zamanla da, stadın batısındaki İSKİ yolunu ıslah edip, tam kuzey yoluna bağlatırım ve bu işi 2 ayda bitiririm. Stat etrafı araç tahliyesini çarçabuk sağlarım.

İnanmıyor musunuz? Verin 2 ay başkanlık yetkisini görün.

Not:Sonuçta, bu tali yollar, mevcut yollara bağlanacağından uzun vadede ilgili kurum (Karayolları), ana projeyi yatırım programına almalıdır.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır