kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

REFİK DURBAŞ


Okurlar soruyor

Bilecik'ten yazan Muğla Üniversitesi öğrencisi KERİM ERAYLI, harç bedellerini yalnızca AKBANK'a yatırmak zorunda kaldıklarından yakınıyor. "Bu AKBANK şubesi de sadece Muğla şehir merkezindedir. Neden harçlar için tek bir banka yetkili kılınıyor? Neden başka şehirlerdeki şubelere de yatıramıyoruz? İnternet olanaklarını neden kullanamıyoruz?" diyen Eraylı, Rektörlüğe, Kredi Yurtlar Kurumu Başkanlığı'na, YÖK'e, AKBANK Genel Müdürlüğü'ne yaptıkları başvurulardan bir sonuç alamadıklarını da belirtiyor.

İstanbul Lisesi'nden bu yıl mezun olan UMUR GÖKÇE, mektubunda notları en iyi olan on öğrencinin Almanya'ya ayda 650 Euro'luk dört senelik burs başvurusu yapma hakkı kazandığını, fakat kimlerin burs aldığı açıklanınca çok şaşırdığını belirtiyor. Nedeni de kendisi dahil bazı öğrencilerin başvurularının Almanya'ya gitmediğini öğrenmiş bulunması ve bu konuda yazılı bir belge istediği halde okul yönetiminin böyle bir belge sunamaması... Gökçe, mezun olduğu okul yönetiminden bu konuda bir açıklama bekliyor.

Kızının Milli Eğitim Vakfı'ndan yüksek öğrenim bursu almaya hak kazandığını belirten bir veli ise, 2002-2003 öğretim yılı bitmesine rağmen halen "Evrakları inceliyoruz" diyen Milli Eğitim Vakfı yöneticilerinden bu bursların ne zaman verileceğini soruyor.

Kaçak elektrik
İstanbul Zeytinburnu'ndan HİKMET İHSAN KELOĞLU, SABAH'ın 01.07.2003 tarihli "Ekonomi-Finans" sayfasında yer alan kaçak elektriğin kullanımına göre bölgesel tarife uygulanacağı haberi için "Bir bölgede yüksek fiyatlı elektrik uygulanacak, o bölgede kaçak elektrik kullanmayan da potansiyel suçlu muamelesi görecek ve en ucuz bölgede kaçak kullanan ise mükafatlandırılacaktır. Bireyin suçu topluma mal edilmemelidir" diyor.

Ankara'dan yazan okurumuz ALİ ARGUN da ekonomik olacağını düşünerek elektronik sayaç aldığını belirterek, "Geçen aylarda 150 kw'ı aşan (aylık) tüketime %50 zamlı tarife kalkmıştı. Mekanik sayaçlardaki tarife değişikliği elektronik sayaçlara da aynı oranda uygulanmıyor mu?" diye soruyor.

İTO'dan af isteği...
İstanbul'dan yazan HASAN KAYA ve HASAN ARI, İTO üyesi olduklarını belirtiyor, fakat ekonomik krizden dolayı İTO'ya borçları bulunduğu için faaliyet belgesi alamamaktan yakınarak İTO Başkanı Sayın Mehmet Yıldırım'dan bu konuya bir çözüm bulmasını, yani 2002 sonu biten affın, bu yılın sonuna kadar uzatılmasını rica ediyorlar.

Türk şiiri...
İzmir Karşıyaka'dan TURGAY ALGAN, Birinci Yeni, İkinci Yeni ve 90 Kuşağı Türk şiiri için bu köşede aydınlatıcı yazılar ve kaynak kitap istiyor. Sayın Algan, şu kitaplarla merakını giderebilir Memet Fuat "Çağdaş Türk Şiiri" (Adam Yayınları), Ataol Behramoğlu "Büyük Türk Şiiri Antolojisi" (Sosyal Yayınlar), Yılmaz Odabaşı "Son Çeyrek Yüzyıl Şiir Antolojisi" (Alfa), Abdullah Özkan-Refik Durbaş "Cumhuriyetten Günümüze Türk Şiiri Antolojisi" (Boyut Yayınları)

Mahkumların sorunu
Zonguldak Beycuma cezaevinden EROL ANBARCI ile ÖZCAN ALAT "AK Parti'nin lambasını Türkiye'mizin güzel günler görmesi ve aydınlanması için yakmakta" olduğunu belirttikten sonra, hükümetten "yaklaşık yüz bine ulaşan mahkum"un sorunlarına eğilmesini ve 57. Hükümet'in eksik bıraktığı yasanın yeniden ele alınmasını istiyorlar.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır