kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Irak'a gel Mehmetçik! ABD için öl Mehmetçik!

Yukarıda Allah, aşağıda insan var. Tanrı da gördü, kulları da... Ağaç, ot, börtü böcek herkes biliyor, güneş, ay ve yıldızlar da şahit oldular.

Yapılan savaş değildi.

Yapılan "ABD'nin ve İngiltere'nin gerekçesini rezilce yalanlar üzerine kurduğu" ağır bombalamaydı. Çoluk çocuk, sivil, asker ayırdetmeden bombaladılar. Her bomba Iraklı 40 kişiyi öldürdü.

Korkunçtu bombalar!

Dünya dünya olalı...

Böyle bomba görmemişti...

****

Akıllı Bombalar (Toma Hawk)

Uydu güdümlüydüler, koordinatları veriliyor, denizaltından, gemiden ve karadan atılıyorlardı. Her koşulda... Ağır yağmur altında, fırtınada, güneşte, karanlıkta dağ, tepe aralarından çok alçaktan uçuyor, gidip hedefleri buluyor, patlıyorlardı.

Sığınak Deliciler (Bunker Buster)

2 bin 500 kilo ağırlığında lazer güdümlüydüler, toprağa düşünce ateş almıyorlar, yerin yedi kat dibine gidiyorlar, Iraklı'nın saklandığı sığınağı buluyor, orada patlıyorlardı.

Papatya Kesiciler (Daisy Cutter)

7 bin 500 kilo ağırlığında, korkunç ağır tahribat yapıyorlar, iki futbol sahası büyüklüğündeki alanı üstündeki ot dahil kasıp kavuruyorlardı.

Misket Bombaları (Cluster Bomb)

Uzun füze büyüklüğündeydiler, yukarıdan bir tane olarak bırakılıyorlar, aşağıya ininceye kadar onar onar çoğalarak yere, Iraklı'nın başına 100 tane düşüyorlardı.

****

Bombardıman 21 gün sürdü.

Ne hikmetse!

Irak ordusu savaşmadı.

Ne menem işse!

Saddam, ailesiyle kaçtı.

Üç-beş satılmış Iraklı buldular, ellerinde pabuç-terlik Saddam heykelleri devrilirken televizyona çektiler.

Irak işgal edildi.

Ancak "bombalama..." ayrı, işgal ettiğin toprakta "oturma" ayrı şeydi. Bombaladılar fakat oturamadılar. Irak halkı, ABD işgalini çiçek atarak karşılamamış, Saddam Heykeli'nin devrildiğinden bu yana her gün 2-3 Amerikan askerinin cesedi memleketine gider olmuştu.

Arap gerillası dirildi.

İşgalciyi oturtmuyordu.

Ve her Amerikan askeri canlı geldiği Irak'tan ceset olup memleketine geri döndükçe işgale karar vermiş, Bush ve ekibi ağır eleştiri alıyor, yıpranıyor. Bu işgalin ABD'ye pahalı patladığı, her bir Amerikan askerinin bütçeye 3-4 bin dolar yük getirdiği yazılıp söyleniyordu.

****

Sonunda formülü buldular Irak'ı bombaladık ama oturamıyoruz. Gerçi biz senin başına "çuval geçirdik" ama sen yine de Irak'a gel Mehmetçik... Bizim Jony öleceğine sen öl Mehmetçik. Hükümet izin verirse Türk tugayı, en çok çatışmanın yoğun olduğu ve ABD'li askerlerin her gün 2-3 tane öldüğü Bağdat'tan Suriye sınırına doğru "Sünni Üçgenine" gönderilecekmiş.

ABD pisliğe battı.

Pisliğini Mehmetçik'e temizletmek için onu çağırıyor. Polonyalı komutanın emrine Türk tugayı verilecek, Mehmetçikler işgalci ABD'yi ülkelerinden atmaya çalışan Arap gerillalarla savaşacaklar!

Ölecekler!

Ne karşılığı?

Üç-beş dolar karşılığı!

Bu pisliğe alet olup, oraya Mehmetçik gönderenler tarih önünde hesap verirler.

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır