kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Erdoğan: ABD, Irak için asker talep etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Irak'ta "İstikrar Gücü"nde görevlendirilmek üzere Türkiye'den asker talep ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Batman İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin Irak'ta görev yapmak üzere Türkiye'den asker istediğini "Gazetelerden okuduğumuz gibi Amerika'nın bizden asker talebi var'' sözleriyle duyurdu. Türkiye'nin, ABD ile stratejik ortaklığını gayet ileriye götürmekte olduğunu belirten Tayyip Erdoğan, Süleymaniye'de Türk askerlerinin gözaltına alındığı baskın sonrası ABD ile ilişkilerde ortaya çıkan soğukluğa da atıfta bulunarak "Öfkeyle kalkıp zararla oturulmamıştır'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Habur Sınır Kapısı'ndan günde 3 bin araç geçtiğini anımsatarak, artık Irak'ta Türkiye'den giden gıda maddelerinin, ilaçların kullanıldığını söyledi. Başbakan Erdoğan, daha sonra Siirt'e geçti. Erdoğan burada yaptığı konuşma da ise "Milli geliri 1500 doların altında olan illerde "Yeni bir adım daha atıyoruz. Sanayide yüzde 50 enerji indirimi planlıyoruz" dedi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır