kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kaçak mazota takip sürüyor

İstanbul'da ortaya çıkarılan trilyonluk kaçak mazot operasyonuyla ilgili olarak gözaltına alınan beş kamu görevlisi dün çıkardıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi

İstanbul'da trilyonluk akaryakıt kaçakçılığı yaptığı öne sürülen bir gruba yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 5 kamu görevlili dün çıkarıldıkları DGM'ce tutuklandı. Marmara Denizi, İstanbul, Çanakkale, İzmit ve Marmara Adası'nda. Akaryakıt kaçakçılığı yapmak" suçundan tutuklanan Ahmet Recep Mercan'ın kurduğu çıkar amaçlı çeteye üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan assubay Recep B. ve Ahmet G., polis memuru Öner A. ve Yahya Kemal G. ile gümrük muhafaza memuru Metin C. dün öğle saatlerinde İstanbul DGM'ye çıkarıldı. Soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kelebek tarafından ifadeleri alınan 5 kişi tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi. İstanbul nöbetçi 4 Nolu DGM Yedek Hakimliği'ce sorgulanan sanıklar 'çıkar amaçlı çete üyesi olmak' suçundan tutuklandı.

"DAMGA OPERASYONU"
İstanbul DGM'nin talimatı doğrultusunda, İstanbul Jandarma Komutanlığı Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şubesi timlerince gerçekleştirilen "Damga" operasyonunda, bugüne kadar tutuklananların sayısı 16'ya yükseldi. 8 aydır takip edilen Ahmet Recep Mercan'ın talimatıyla 20 Haziran günü Seyfettin Karataş Çatalca gişelerinde kaçırılmak istedi. Eski Dev-Sol militanı olan Seyfettin Karataş'ın kendisini kaçırmaya çalışan emekli polis memuru Mehmet Güzel'i öldürmesi, Eminönü Asayiş ekiplerinde görevli olan polis memuru Öneri Aktaş'ı yaralamasıyla sonuçlanan silahlı çatışmadan sonra jandarma tarafından Damga Operasyonu başlatıldı. İstanbul Jandarma Komutanlığı'nca 11 Temmuz günü başlatılan operasyonda, 33 kişi gözaltına alındı. 8 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 25 kişi İstanbul DGM'ye sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alınan 14 kişi serbest bırakıldı.

Veli SARIBOĞA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır