kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Sabancı Üniversitesi ilk mezunlarını verdi

Sabancı Üniversitesi ilk mezunlarını verdi. Sakıp Sabancı'nın barkovizyon aracılığıyla katıldığı törende 127 öğrenci kep fırlattı

Sabancı Üniversitesi, ilk lisans mezunlarını muhteşem bir törenle uğurladı. Üniversitenin İstanbul Tuzla'daki kampüsünde, önceki akşam yapılan törene katılamayan Sakıp Sabancı, barkovizyon aracılığıyla öğrencilere seslendi.

Sabancı şunları söyledi ''Sizin en mutlu gününüzde sizinle beraber olamadım. Yolunuz açık olsun, mutlu olasınız diye huzurlarınıza geldim. Sizi yetiştiren analarınıza, babalarınıza, hocalarınıza şükranlarım var. Keşke aranızda olsaydım, gözlerinizden öpseydim. Sizler bizim için bir umutsunuz. Güzel Türkiye sizin tarafınızdan gerçekleştirilecek. Yolunuz açık olsun.''

'DÖRT YILDA BAŞARDIK'
Törende, Sabancı Holding adına konuşan Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ise, "Bu çocukların hepsi yeni ve farklı olanı seçtiler. Cesaret gerektiren bir seçimdi bu. Bir dünya üniversitesi kurmak için yola çıktık, dört yıl gibi kısa bir sürede başlarken hedeflediğimiz ideallerimizin bir çoğunu gerçekleştirdik" dedi.

Rektör Prof. Dr. Tosun Terzioğlu da diplomaların verilmesinden önce yaptığı konuşmada, "Bu okul ve binalar, dört yıl önce adeta bir uyuyan güzeldi. Onu uyandıransa, bugün mezun olan çocuklarımız. Onlar bu binalara can verdiler" dedi.

Akbank Oda Orkestrası'nın çaldığı klasik müzik eşliğinde yapılan törenle diplomalarını alan öğrencilerin çoğu, eğitimlerine yurt dışında burslu devam edecek.

Özlem YURTÇU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır