kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

'Töre cinayeti'ne karşı dış destek

Hollanda Hükümeti, Diyarbakır'da düzenlenen namus ve töre cinayetlerini ele alan uluslararası sempozyumun giderlerini karşılayacak

Türkiye'nin kanayan yarası çağdışı 'töre cinayet'yle mücadaleye Hollanda'dan destek geliyor. Toprakları üzerinde 'namus ve töre cinayeti' diye bir kavramla karşılaşmayan Hollanda Hükümeti, Diyarbakır'da yapılacak olan "Sosyolojik ve Hukuksal Boyutlarıyla Namus ve Töre Cinayetleri"sempozyumuna katkı sağlıyor.

Diyarbakır Dedeman otelinde, 26-27 eylül tarihleri arasında Dicle Üniversitesinde görevli öğretim üyelerinin kurduğu Akademik Araştırma ve Dayanışma Derneği (AKADER) tarafından düzenlenecek olan sempozyumun masrafları Hollanda Hükümeti tarafından karşılanacak.

Yurt içinden ve dışından çeşitli akademisyenlerin katılacağı uluslar arası sempozyum, Türkiye'de özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde meydana gelen namus ve töre cinayetlerini hukuki ve sosyal boyutlarıyla ele alacak.

AKADER Başkanı Doç.Dr. Hakan Hakeri, "Töre ve namus cinayetlerini tartışmaya açmak suretiyle, uluslar arası insan hakları standartlarında bir perspektif, prosedür ve politika açmak istedik." dedi.

Hollanda Hükümeti yurtdışından ve yurtiçinden gelen katılımcıların bütün yol ve barınma masraflarını karşılayacak.

Sadık GÜLEÇ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır