kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Deniz 16 can aldı

Hafta sonunda İstanbullular'ın deniz keyfi tam bir can pazarına dönüştü

İstanbul'da geçtiğimiz pazar günü vatandaşlar sıcak ve nemli havanın da etkisiyle kendilerini deniz kıyılarına attılar. Ancak çoğu yüzme bilmeyen yüzlerce kişi dalgalara kapıldı. Dalgalarla açığa sürüklenen on altı kişi boğularak yaşamını yitirdi. Diğerleri ise çevredekilerin yardımıyla denizden çıkarıldılar.

Serinlemek amacıyla denize girenlerden on altısının ölümüne yol açan olayların ilki, Kilyos'ta meydana geldi. Kiremithane Plajı'na yüzmeye giden 19 yaşındaki Adem Sarıdoğan ile kardeşi Cumali Sarıdoğan, yeni çıkan yasa ile askerden erken terhis olan yeğenleri Abdullah Çavana ve Mesut Memi denizde top oynamaya başladılar.

Bu sırada gençlerden biri dalgaların da etkisiyle dengesini kaybederek sulara gömüldü. Meydana gelen panik sırasında birbirlerini kurtarmaya çalışan gençlerin dördü de bir daha su yüzüne çıkmayı başaramadı. Gençlerin boğulduğu haberini alarak olay yerine gelen Jandarma ekiplerinin yaptığı aramalar sonucu Cumali Sarıdoğan ve Abdullah Çavana'nın cesetleri bulundu. Ancak denizin çok dalgalı ve suyun bulanık olması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle yürütüldü. Jandarma dalgıçları dün de gün boyunca Adem Sarıdoğan ve Mesut Memi'nin cesetlerini bulmak için daldılar ancak ,sonuç alamadılar.

KAYBOLANLAR DA VAR
Sarıyer Rumelikavağı Elmas Kum Plajı'nda ise Özcan Karagözoğlu dalgalara kapılarak can verdi. Büyükçekmece Plajı'nda denize giren Mecnun Aksoy ve Ayhan Başıbüyük'ün yanı sıra kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ile aynı ilçenin başka bir bölgesinde denize giren Şaban Horoz da boğularak öldü. Beykoz Riva'da, Esma Aydın ve Elif Aydın, Şile Doğancılı Mevkii'nde Kazım Açıkgöz, Silivri'de Belcan Kaplan ve Eyüp'te Tevfik Ünsal, akıntıya kapılarak boğuldu. Şile'de, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi denizde kayboldu. Yeşilköy sahilinde de denize giren bir genç, bir daha geri dönmedi.

Serdar CANIPEK - Müslim SARIYAR


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır