kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Kızına kızdı tüm ailesini yok etti

Denizli'de kızının kendisinden habersiz evlenmesine sinirlenen baba, düğüne giden eşini, küçük kızını ve kayınbiraderini öldürüp intihar etti

Denizli'de öfkeli bir baba, kızının düğün gecesinde bütün aileyi yok etti. Kızının erkek arkadaşıyla kaçıp evlendiğini duyan Hüseyin Akdemir, Pelitlibağ Mahallesi'ni kan gölüne çevirdi. İzin vermemesine rağmen kızının evlendiğini, eşinin ve küçük kızının da düğün törenine katıldığını duyan Akdemir, eşini, çocuğunu ve kayınbiraderini av tüfeği ile öldürdükten sonra evi ateşe verdi.

Çatıya çıkıp etrafa gelişi güzel ateş eden Denizli Belediyesi Sağlık İşleri'nde görevli Akdemir, polisin tüm ısrarlarına rağmen intihar etti.

İZİN VERMEYİNCE KAÇTILAR
Korkunç olay, Pelitlibağ Mahallesi 1129 Sokak'ta önceki gece meydana geldi. Avukatlık Bürosu'nda sekreter olarak çalışan Aslı Akdemir (27) yaklaşık bir yıl önce İcra Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan Ulaş Kuru ile birlikte olmaya başladı. Bir süre sonra genç sevgililer, evlenmek istediklerini ailelerine bildirdi. Aslı Akdemir'in Belediye Sağlık İşleri'nde görevli babası Hüseyin Akdemir bu evliliğe karşı çıktı. Ailesinin evliliğe sıcak bakmadığını gören Aslı Akdemir sevgilisi Ulaş Kuru ile kaçtı.

Bir türlü ailesini ikna edemeyen Aslı Akdemir, babası Hüseyin Akdemir ile konuşmamaya başladı. Ancak Belediye Veteriner İşleri'nde memur olarak çalışan annesi Fatma Akdemir ve Dokuz Eylül Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümünde okuyan kız kardeşi Arzu Akdemir ile konuşmaya devam etti. Aslı Akdemir ve Ulaş Kuru önceki gece babalarından habersiz Belediye Düğün Salonu'nda dünya evine girdi. Düğüne anne Fatma Akdemir ve küçük kızı Arzu Akdemir katılırken, baba Hüseyin Akdemir katılmadı.

BARIŞMAYA GELDİLER, KOVDU
Görkemli bir törenle dünya evine giren Kuru Çifti, düğünden sonra İstanbul'da öğretmen olarak görev yapan dayı Hüseyin Çobankara ve eşi Ayşe Çobankara'yı da yanlarını alarak babalarının gönlünü almak ve elini öpmek için Pelitlibağ'daki evine gittiler. Kızının evlendiğini duyan baba Hüseyin Akdemir evde sinir krizleri geçirdi.

Babalarının ikna olmayacağını gören Kuru çifti, gece geç saatlerde evden ayrıldı. Sinirlerine hakim olamayan baba Akdemir, eşinin ve kızının da düğüne katıldığını öğrenince iyice öfkelendi. Evdeki av tüfeğini alan Akdemir, eşine, küçük kızına ve kayınbiraderine kurşun yağdırdı.

Fatma Akdemir, Arzu Akdemir ve Hüseyin Çobankara olay yerinde feci şekilde can verdi. Ayşe Çobankara ise yara almadan evden kaçmayı başardı. Sinirlerine bir türlü hakim olamayan baba Hüseyin Akdemir daha sona evi ateşe verdi. Ardından çatıya çıkan Hüseyin Akdemir etrafa gelişi güzel ateş etmeye başladı.

MUTLU GECESİNDE ÖĞRENDİ
Olay yerine gelen emniyet güçleri çevreyi ablukaya aldı. İtfaiye ekibi ise Akdemir'in etrafa ateş açması nedeniyle yangına bir türlü müdahale edemedi. Çelik yeleklerle binaya giren emniyet güçleri çatıya çıkan Hüseyin Akdemir'i ikna etmeye çalıştı. Tüm uyarılara rağmen bir türlü ikna olmayan Akdemir silahı başına dayayarak intihar etti.

Mutlu bir gecenin sonunda evlerine giden Aslı Akdemir (Kuru) ve eşi Ulaş Kuru'ya haber hemen ulaştı. Apar topar olay yerine giden Aslı Akdemir, annesinin ve kızının babası tarafından öldürüldüğünü duyunca sinir krizleri geçirdi. "O adam bizim mutluluğumuzu istemedi" diyerek gözyaşı döken Aslı Akdemir, "Annemden, kız kardeşimden ne istedin? Sevmek suç muydu? Lütfen o adamı annemin yanına gömmeyin. O adam benim babam olamaz" diyerek gözyaşı döktü.

Bütün mahalleyi teslim aldı
Baba Hüseyin Akdemir, ısrarına rağmen kızının evlendiğini, dahası eşi ile evdeki küçük kızının da düğüne gittiğini öğrenince küplere bindi. Öfkesine yenildi... Çılgına dönüp av tüfeğini çekti ve üç kişiyi kurşuna dizdi. Her şeyi yok etmeye çalışıyordu. Evini ateşe verip çatıya çıktı. Sağa sola rastgele ateş etmeye başladı. Belediye işçisi babayı durdurmak isteyen polis evi sardı. İtfaiye, Hüseyin Akdemir etrafa ateş ettiği için uzun süre eve yaklaşamadı. İkna etmek için herkes dil döktü ama bir işe yaramadı. Hüseyin Akdemir silahını kendisine doğrultup ateş edene kadar adeta bütün mahalleyi teslim aldı. polis ve itfaiye ancak öfkeli bedenin yere düşmesinden sonra müdahale edebildi. Geriye aynı aileden dört cesat kalmıştı, feryatlarla kaldırılacak... Bir de anlaşılması güç bir aile trajedisi...

Erkan DEMİRCAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır