kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Vergi Barışı'nda 6 aylık hedef tuttu

Vergi Barışı'ndan 2003 yılında 2.4 katrilyon lira tahsilat hedefleyen Maliye Bakanlığı, yılın ilk altı ayına ilişkin rakamları tutturdu.

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdür Vekili Osman Arıoğlu, Vergi Barışı'nda haziran ayı sonu itibariyle 1 katrilyon 355 trilyon liralık toplam tahsilatın yapıldığını açıkladı.

Haziran ayı sonundaki 3'üncü taksit döneminde gerçekleşen tahsilat tutarının 447 trilyon lirayı bulduğunu belirten Arıoğlu, bu dönemdeki tahsilat oranının yüzde 62'ye ulaştığını kaydetti.

Arıoğlu, yüzde 62'lik oranın 1'inci taksite göre düşük, ancak 2'inci taksite göre daha yüksek bir orana karşılık geldiğini söyledi. Arıoğlu, toplam bazda tahsilat oranın ise yüzde 63'ü bulduğunu kaydetti.

Osman Arıoğlu Vergi Barışı'nın önemli bir kolaylık sağlandığını belirterek, "Bu nedenle mükelleflerimizin barışı kalıcı bir hale getirmek için ödeme gayretlerini biraz daha artırmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Aksi durumda vergi idaresinin yasal işlemlerini sıklaştıracağını kaydeden Arıoğlu, "Biz barışın kalıcı olmasını istiyoruz. Bu konuda duyarlılık bekliyoruz" dedi.

Arıoğlu, kayıtdışı ile mücadele konusunda önem verdikleri sektörel denetimlerin devam ettiğini de sözlerini ekledi. 2002 yılı beyanlarına ilişkin olarak doktor ve avukatlar nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda 12 trilyon lira ilave matrah beyanı sağlandığını söyleyen Arıoğlu, denetim çalışmalarının şu anda tekstil, deri, konfeksiyon ve mobilya sektörlerinde sürdüğünü ifade ederek, denetimlerin sırasıyla tüm sektörlere yayılacağını söyledi.

Cahit SARAÇOĞLU


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır