kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Berlusconi Teksas'ta eşi Veronica nerede?

İtalyan Başbakan, Irak Savaşı'na verdiği desteğin karşılığını Bush'un çiftliğinde samimi bir ziyaretle aldı. Ancak gelenek bozulmadı ve eşi yine yoktu

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, gafları ve kırdığı potların yol açtığı tartışmaları gerisinde bırakarak binlerce kilometre ötede, Amerika'da adeta gövde gösterisi yaptı. ABD Başkanı George W. Bush'un Teksas'ta bulunan çiftliğinde ağırladığı Berlusconi, gazetecilere çok keyifli ve samimi pozlar verdi. Bush'un eşi Laura'nın da bulunduğu gayri resmi mini zirvede gözler Berlusconi'nin eşi Veronica'yı aradı. Evlendikleri günden bu yana basında hiç yer almayan, hiçbir resmi davet ya da zirveye katılmayan İtalyan First Leydi, "yakın dostlarına" düzenledikleri bu samimi ziyarette de geleneğini bozmadı.

Bush ve 40 yıllık dost gibi samimi olduğu İtalyan Başbakan, iki günlük ziyarette uluslararası terörle savaş, Ortadoğu barışı gibi konuları masaya yatırdı. Basın bu ziyareti, Bush'a bütün Avrupa'nın kendi politikalarına karşı olmadığını gösterme fırsatı olarak yorumlandı. Berlusconi içinse İtalya ve İspanya gibi Irak Savaşı'na destek vererek Bush'un "yakın dostluğu" ödül oldu. Çiftliğe helikopterle gelen Berlusconi'yi Bush ve eşi karşıladı. Ardından ABD Başkanı, bizzat kullandığı beyaz kamyonetle misafirini eve götürdü. Teksas'taki çiftliğin önceki konukları, Irak Savaşı'nın müttefikleri İngiltere ve İspanya'nın liderleri olmuştu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır