kapat
22.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Hükümet değil, BBC yöneticileri istifa etsin

Her şey tersine döndü.. İngiliz eski silah denetçisi, bilimadamı Doktor David Kelly'nin ölümünün ardından, herkes hükümeti suçluyordu.

Basında Başbakan Tony Blair'in istifa etmesine ilişkin haberler yayımlanıyordu. Ancak dünden itibaren fikirler değişmeye başladı. Şimdi hedef, Kelly'den aldığı bilgileri kullanarak haber yapan, ardından da bilgilerin Kelly'den alındığının ortaya çıkmasına rağmen bilimadamına destek çıkmayan BBC oldu. İngiliz haber kanalı yöneticilerinin istifası isteniyor. Hatta Blair, başdanışmanı Alastair Campbell ve Savunma Bakanı Geoff Hoon'un istifalarından çok, BBC yöneticileri Gavyn Davies ve Greg Dyke'ın görevlerini bırakması talep ediliyor. BBC'nin büyük bir kriz içine girdiği, hatta belki de kurulduğu günden bu yana en sorunlu günlerini geçirdiği belirtiliyor.

Blair, tanık sandalyesine oturabilir
Blaır'in emriyle başlatılan soruşturmayı yürütecek Lord Hutton dün bir açıklama yaparak "Soruşturmanın sınırlarını ben belirleyeceğim" dedi. Hükümetin kendisine tam işbirliği sözü verdiğini söyleyen Hutton, aynı davranışı diğer kaynaklardan da beklediğini belirtirken, Başbakanlık ve Savunma Bakanlığı'nın soruşturma kapsamı dışında kalması konusunda ısrarlı bir tutum içinde olan Blair'i dinlemeyeceğinin işaretini verdi.

İngiliz basını, Hutton'un açıklamasının Blair ve Hoon'u da tanık koltuğuna oturtabileceğine dikkat çekerken, Başbakan'ın bunu önceden görüp, "Gerekirse tanıklık ederim" açıklamasını peşinen yaptığına değindi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler



Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır