kapat
17.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

Azmettirici katilmadi

Kacak elektrikle mucadele ederken oldurulen TEDAS muhendisi Hasan Balikci'nin katil zanlilarinin yargilandigi durusmaya Zeki Akkoyun katilmadi

Kacak elektrikle mucadele ederken Sanliurfa'da aracinin icinde silahli saldiri sonucu oldurulen elektrik muhendisi Hasan Balikci'nin (42) davasinin gorulmesine dun devam edildi. Olayda azmettirici oldugu iddiasiyla Antalya'da yakalanan Zeki Akkoyun durusmaya katilmadi. Sanliurfa 2. Agir Ceza Mahkemesi'nde gorulen davaya katil zanlilari Yilmaz Cakmak (27) ile Sehmuz Tasan (27) hazir bulundu. Saniklar, 'Teammuden devlet memurunu gorevi nedeniyle oldurmek, bu suca istirak, azmettirmek' suclarindan agirlastirilmis muebbet hapis istemi ile yargilaniyorlar.

IDDIALARINI TEKRARLADILAR
Genis guvenlik onlemlerinin alindigi durusmaya katilan katil zanlisi Yilmaz Cakmak, cinayeti namus meselesi yuzunden isledigi iddiasini surdururken, araci kullandigi iddia edilen Sehmuz Tasan ise, olaydan haberi olmadigini tekrarladi. Avukati Halil Seyhanlioglu ise, maktulun Adana'da gorev yaptigi sirada kacak elektrik kullanan kac fabrika hakkinda tutanak tanzim edildiginin arastirilmasini talep ettigini soyledi.

Durusmaya katilmayan ancak azmettirici oldugu gerekcesiyle Antalya'da tutuklanan Zeki Akkoyun'un avukati Velit Aba da, muvekkilinin savunmasinin alinmadigi icin herhangi bir savunma yapamayacagini, mudahil avukatlarinin muvekkili hakkinda yapilmasini istedikleri arastirmanin yapilmasini kendisinin de istedigini soyledi. Durusma eksik evraklarin ve taniklarin dinlenmesi, yakalanan azmettirici Zeki Akkoyun'nun getirilmesi icin 13 Agustos 2003 tarihine ertelendi.

Bu arada, durusmayi izlemek isteyen ve uzerlerine 'Hasan Balikci olumsuzdur' yazili tisortleri giymis yaklasik 90 kisi, "Onurlu mucadelemiz surecek" "Kahramanlar olmez" pankartlari tasiyarak adliyenin onune geldiler. Burada vatandaslara kirmizi karanfiller dagitan Balikci'nin yakinlari, ilk davada baslatmis olduklari imza kampanyasini da surdurduler.

'UMARIZ AKKOYUN KILIDI ACAR'
Bu arada mahkeme oncesinde kisa bir aciklama yapan Elektrik Muhendisleri Odasi (EMO) Genel Baskani Cengiz Goktas, bu davanin kisisel degil kamusal dava oldugunu ve bu ulkede temiz toplum arayanlarin ortak hareketi oldugunu soyledi. Hasan Balikci'nin esi Sengul Balikci ise, "Bu olay siyaset, burokrat ve mafya ucgeninin sonucudur. Zeki Akkoyun'un yakalanmasi olayi cozmez. Bu olayin siyasetcilere olan uzantisi ortaya cikarilmalidir. Biz bunun mucadelesini veriyoruz. Zeki Akkoyun'un yakalanmasiyla elde edilen anahtar umariz dogru kilitleri acar" diye konustu.

CHP Adana Milletvekili Kemal Sag ise, bu davanin yolsuzluga karsi acilmis bir dava oldugunu ve Hasan Balikci'nin toplumun ortak mali olan elektrigi calanlarla mucadele ugruna canindan oldugunu belirtti.

Ote yandan, oldurulen Hasan Balikci'nin adi Izmir Konak'ta acilan bir parka verildi.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir