kapat
11.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Bu veda kimden?

Emine, iki gün önce evinde asılmış olarak bulundu. Duvardaki, "Elveda Ruhum" notu genç kadının intiharının delili gibiydi ama şimdi olayın seyri değişti

Emine Avlaner... 28 yaşındaydı. Beş ay önce ailesinin de onayıyla kendisinden üç yaş küçük olan teyzesinin oğlu Murat Durmaz ile imam nikahı kıydırdı ve birlikte yaşamaya başladı. Beraberliklerinin ilk günlerinde mutlu olan Emine, bir süre sonra resmi nikah yapmasını istediği sevgilisinden dayak yemeğe başladı. Birlikte yaşadığı adamın gösterdiği şiddet gün günden artıyordu. Aile de farkındaydı olayın ama akrabaları olduğu için Murat'a da toz konduramıyorlardı. Emine bir tek annesi ile paylaşabiliyordu sorunlarını.

OTOPSİ ORTAYA ÇIKARDI
Annesinin telkinleri ile evliliğini sürdürmeye çalışan Emine geçtiğimiz Salı günü yine Murat'tan dayak yemiş saatlerce ağlamıştı. Olaydan bir süre sonra kayınvalidesi genç kadını Edip Somuncuoğlu Mahallesi'ndeki evinde yatak odasında tavana iple asılmış olarak buldu. Yaşlı kadının çığlıklarına komşuları yetişti ve hemen Emine'yi asılı bulunduğu yerden indirdiler ama çok geçti. Eve gelen polis olay yeri incelemesi sırasında duvardaki, "Elveda ruhum" notunu da deliller arasına kaydetti. Ancak Erzurum Devlet Hastanesi morguna kaldırılan genç kadının cesedi üzerinde yapılan ilk otopside kafasında kırıklar, vücudunda darp ve tırnak izleri saptanınca intihar dosyası yeniden açıldı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümü şüpheli bularak geniş çaplı soruşturma başlattı.

KAFATASINDA KIRIK VAR
Bu arada Emine'nin babası Orhan Avlaner de kızlarının dövülerek öldürüldüğünü ve intihar süsü verildiğini öne sürerek, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Avlaner, "Kızımı döve döve öldürdüler, sonra da intihar süsü verdiler. Yapılan otopsisinde kafasında kırık olduğu ve vücudunun bir çok yerinde feci şekilde darp izi bulunduğu belirlendi. Kızım intihar edecek bir insan değildi. Onu eşi öldürdü. İntihar süsü vermek için de kızımın ağzından not bıraktı" diye konuştu. Ölümün şüpheli bulunması üzerine Murat Durmaz, gözaltına alınarak sorgulandı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır