kapat
11.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Şeyhin müritleri tanıklara saldırdı

'Sahte şeyh' Yaşar Yılmaz'ın yargılandığı çete davasında tanıklara saldıran müritler, adliyeyi birbirine kattı

Tuzla'nın Akfırat beldesinde yakalanan 'sahte şeyh' Yaşar Yılmaz'ın yargılandığı 'çete' davasında tanık olarak dinlenen Fatma Şahin ile babası, adliye çıkışında saldırıya uğradı. Kendisine zorla imam nikahı yapan Yılmaz'ı jandarmaya şikayet ederek Akfırat'ta yaşananların ortaya çıkmasını sağlayan Fatma Şahin ile babası Üstün Şahin'e saldıran şeyhin müritleri ve yakınları, adliyeyi birbirine kattı. Tanıkları, saldırganların elinden polis zor kurtardı.

İstanbul 5 No'lu DGM'de görülen 3'ü tutuklu 28 sanıklı davanın dünkü ikinci duruşmasında tutuklu sanık Yaşar Yılmaz, Mustafa Şehoğlu ile Harun Ersin hazır bulundu.

'HAKİM BEY ONU ASIN'
Duruşmada dinlenen Fatma Şahin (24), 4 yıl önce 15 yaşındaki Abdullah Karasu ile imam nikahıyla evlendirildiğini belirterek, şunları söyledi "Aileme bir zarar gelmemesi için evlenmek zorunda kaldım. 4 ay eli elime değmedi. Daha sonra beni şeyhin yanına götürdüler. Bana, 'seni Abdullah'tan boşadım, kendime nikahladım' dedi. 'Olmaz' deyince bir odaya kilitledi. O gece benimle birlikte oldu. Bir şey yapamadım. 14 ay Abdullah ile evli olarak göründüğüm halde haftanın bir gününü şeyhin evinde geçirdim. Geçen günlerimi bana kim verecek. Hakim bey onu asın, bırakmayın." Şahin, mahkeme başkanının "Nasıl bu tarz şeylere inanıyorsunuz?" sorusuna ise, "Cahillik işte" yanıtını verdi.

Kendisine iftira atıldığını öne süren Yaşar Yılmaz ise, "Bunların hepsi kiralık. Kendilerine öğretildiği gibi ifade veriyorlar. Söylenenlerin hiçbirini kabul etmiyorum" diye konuştu.

Veli SARIBOĞA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır