kapat
11.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Küçük Alina'nın büyük bağışı

Antalya'da tatil yaparken havuzda boğulan 5 yaşındaki Tataristanlı Alina'nın bağışlanan organları 4 kişiye hayat verdi

Antalya'nın Kemer ilçesinde tatil yaparken kaldığı otelin havuzunda boğularak hayatını kaybeden Tataristanlı 5 yaşındaki Alina Minnullina, bağışlanan organları ile 4 kişiye hayat verdi.

Tataristan'da kamyon şoförü olarak çalışan İldar ve hemşire Summer Minnullina çifti, bir süre önce tatil için Antalya'nın Kemer İlçesi'ne geldi. Tataristanlı aile, burada Simena Tatil Köyü'nde kalıyordu. Ailesi ile birlikte tatil yapan 5 yaşındaki Alina, önceki gün yüzmek için otelin havuzuna girdi. Ancak bir anlık dikkatsizlikte dibe gömülen ve çok su yutan küçük kız görevliler tarafından dışarıya çıkarıldığında yarı koma halindeydi. Hemen Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Alina'yı kurtarmak mümkün olmadı. Beyin ölümü gerçekleşen küçük kızın ailesi, en değerli varlıklarının organlarını bağışlama kararı aldı. Böylece ölen minik bedenin parçaları yeni hayatlarda yaşayacaktı.

Nitekim Alina'nın böbrekleri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Esengül Yiğitoğlu (24) ve Fatih Candan'a (20) nakledildi. Yiğitoğlu 7 aydır, Candan 19 aydır böbrek bekliyordu. Küçük kızın kalbi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, karaciğeri ise Ankara İbni Sina Hastanesi'ne gönderildi. Alina'nın cenazesi Tataristan'da toprağa verilecek.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır