kapat
11.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ecevit'i altın hisse yaktı

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun Ecevit'e Yüce Divan yolunu açmasına POAŞ özelleştirmesinin neden olduğu ortaya çıktı

TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu'nun eski Başbakan Bülent Ecevit'e Yüce Divan yolunu açan kararı vermesine, POAŞ özelleştirmesinin neden olduğu ortaya çıktı. Son 5 yılda açılan özelleştirme ihalelerine katılarak ihale kazanan 28 şirketle ilgili kararı mercek altına alan Komisyon, bu şirketlerin ödeme planına uymayarak, taksitlerini sürekli ertelettiklerini ortaya çıkardı.

Ödeme planları incelemeye alınan ve aralarında Asil Çelik ve Filyos Tuğla'nın da bulunduğu 28 şirketten 8'inin, ödeme yapmadıkları ve erteleme talepleri olmadığı halde, özelleştirme taksitlerinin ÖYK tarafından ertelendiği belirlendi.

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığını yaptığı ÖYK'nın bu kararlarının, kurulması istenen Soruşturma Komisyonu'nun temel konusunu oluşturacağı belirtildi.

POAŞ'I AYRI ELE ALDI
Komisyon; mercek altına aldığı özelleştirmelerden POAŞ'ı ayrı bir soruşturma komisyonu çerçevesinde ele alma kararına vardı. Komisyon, POAŞ özelleştirmesi sonrasında, devletin elinde bulunan 'altın hisse'nin kaldırılmasını ve azınlık hisselerinin Aydın Doğan'a satış sürecini "görevi kötüye kullanma" ve "devleti zarara uğratma" olarak tanımladı.

Bu karardan öncelikli olarak dönemin Başbakanı Ecevit ve Devlet eski Bakanı Kemal Derviş sorumlu tutuldu. Yolsuzluk Komisyonu'nda bir ilk de yaşandı. Milli Savunma Komisyonu Başkanı AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu'nun da ortakları arasında yer aldığı DB Deniz Nakliyat'ın da bugüne kadar özelleştirme bedelinin bir taksiti dışında ödeme yapmadığı ve sürekli olarak borçlarını ertelettiği ortaya çıktı. Komisyon ilk kez bu dönemde Meclis'e giren bir milletvekilinin şirketi hakkında da soruşturmaya gidilmesi kararı aldı. Soruşturma komisyonlarının kurulmasından sonra Cengiz Kaptanoğlu'nun da bu konuda ifadesine başvurulacak.

Fatih ERTÜRK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır