kapat
11.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Temel Reis gibi olmak gerekiyor!

Günde bir kadeh içki ile birlikte bir tabak ıspanak, barbunya veya ciğer yiyen kadınlar hastalık nedir bilmiyor

Her gün alınan bir kadeh alkol eve doktor girmesini önler." Bir zamanlar elma için söylenen bu deyim artık günümüzde, bir kadeh alkol için söylenmeye başladı. New York'ta bulunan St. Luke's Hastanesi, Boston Beth Israel Tıp Merkezi ve İngiltere'de 14 bin kadın üzerinde yapılan geniş bir araştırma, haftada en fazla 6 kadeh tüketilmesinin başta kalp hastalığı riski ve bunama olmak üzere kişiyi çeşitli hastalıklardan koruduğunu ortaya çıkardı. Bir kadeh içkiye her gün bir tabak ıspanak, barbunya veya ciğer eklemek ise koruma gücünü ikiye katlıyor. Böylece, sürekli ıspanak yemesiyle ünlü çizgi kahraman Temel Reis'in beslenme rejimini takip edenler sağlığına sağlık katıyor.

ALKOL SEVERLERE MÜJDE
Amerika'nın çeşitli saygın üniversitelerinde yapılan çalışmalar çerçevesinde, belirli ölçülerde içilen alkolün yararlı olabilmesinin nedenleri şöyle açıklanıyor

* Bira, şarap ve likör gibi alkollü içeceklerin içinde bulunan etanol kandaki HDL (iyi kolester) seviyesini yükseltiyor. HDL'nin yüksek olması da, kişileri kalp krizinden koruyor.

* Tavsiye edilen alkol miktarına ise sadece günde 2 küçük teneke kutu bira veya en fazla 2 kadeh şarap giriyor.

* Alkol tüketiminin tek başına koruma gücü yine de kısıtlı. Buna her gün 400 miligram folik asit eklemek gerekiyor. Bunun için de her gün bir tabak dolusu ıspanak, barbunya fasulyesi veya ciğer tavsiye ediliyor.

Meltem PUSAT


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır