kapat
06.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Amerika'ya Türk anıtı dikecek

1973 yılından beri Amerika'nın Philadelphia şehrinde avukatlık yapan Merih Erhan, şehrin en merkezi yerine bir Türk anıtı dikmek için kolları sıvadı

Amerika'da yaşayan Türk avukat Merih Erhan yaşadığı kent olan Philadelphia'da bir Türk anıtı dikmek için kolları sıvadı.

Philadelphia'nın en önemli avukatlarından biri olarak gösterilen Merih Erhan, hukuki yardıma ihtiyacı olan Türkler'e ücretsiz hizmet veriyor. Amerika'daki Türk toplumunun örgütlenmesi gerektiğini, ve bu amaç üzerine çabaladığını belirten Merih Hanım, "Türklere karşı faaliyet gösterenlere, bizim de örgütlü bir güç olduğumuzu göstermenin zamanı geldi. Hatta geçiyor" dedi.

Merih Hanım, Türkler'e karşı oluşturulan lobilere karşı Türk vatandaşlarının daha atak olması gerektiğine inandığını belirterek, projeleri arasında yer alan Türk anıtı için şunları söyledi "Philadelphia'da Sanat Müzesi'nin civarında bir Ermeni anıtı var. 10-15 yıl önce koymuşlar. Sözde, Türkler'in Ermeniler'i öldürmesinin tasviri yapılmış. Onun biraz ilerisinde Rum anıtı var. Bunlar beni çok rahatsız ediyor. Niye, bir Türk heykeli yok diye çok üzülüyorum. Türk-Amerikan Cemiyeti'ndeki yakın arkadaşlarımla birlikte, kolları sıvadım. Varlıklı bir Türk müşterim benim çabalarımı görünce, Türkiye dönüşü şahane bir heykel hazırlayıp getirdi. Şimdi, onu güzel bir yere koymakla meşgulüz. Şehir meclisi bize bir yer gösterdi. Ancak, daha merkezi bir yer için uğraşıyoruz."

'YARDIM MELEĞİ' DİYORLAR
Philadelphia'da, sorunu olan Türkler'in her an yanlarında hissettikleri ve bundan dolayı kendisine "Yardım Meleği" adını verdikleri Merih Hanım, sadece Türklere değil, sokakta yaşayan evsiz insanlara ve sakatlar derneğine yaptığı gönüllü hizmetlerden dolayı çeşitli yıllarda teşekkür plaketleri almış. Özellikle sokakta yaşayan evsizler, ilk kez Merih Erhan'ın önderliğinde başlatılan, Philadelphia Barosu'nun sosyal programı çerçevesinde, bir eve kavuşmuşlar.

Meltem PUSAT


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır