kapat
06.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Birinciye 'altın beyin'

Özel Bahçeşehir Üniversitesi, bu yıl ilk kez diploma töreni düzenledi. Okulu başarıyla tamamlayan öğrenciler, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve yazar Yaşar Kemal'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı törenle diplomalarını aldı.

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Aktivite Merkezi'nde yapılan törende konuşan İçişleri Bakanı Aksu, mezun olan gençlerin bugün hayatlarının önemli bir bölümünü bitirerek, başka bir önemli bölüme adım attıklarını ifade etti . ''Bundan sonra hayatın gerçekleriyle yüz yüze gelmiş oluyorlar. Kendilerine gerçekten başarılar diliyorum'' diyen Aksu, bu dönemin öğrencilik yıllarından daha çok çaba gösterilmesi gereken bir dönem olduğuna işaret etti.

Törende, İletişim, İşletme ve Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulu ve Yüksek Lisans programlarından mezun olan 122 öğrenciye diplomaları verildi. Okul birincisi Onur Bay'a, İçişleri Bakanı Aksu tarafından, üniversitenin hazırladığı altından yapılmış bir "beyin maketi" verilmesi dikkat çekti..

'BİLGİ ARAYIŞI BİTMESİN'
Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ise eğitimin ülkeler ve bireyler arasındaki demokrasi ve medeni söylemlerin doğasını belirlediğini söyleyerek, mezunlardan bilgi arayışını kesmemelerini istedi.

Rektör Prof. Dr. Süheyl Batum da ilk mezunlarını vermeleri nedeniyle bugünün kendileri için ayrı bir önem taşıdığını kaydederek, ''Sizler çok iyi öğrencilerdiniz. İyi yurttaşlar olmaya da gayret edin'' dedi.

Ercan SARIKAYA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır