kapat
06.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Yarın 'oh' diyeceğiz

Son bir haftadır etkili olan kavurucu sıcaklar önümüzdeki hafta başından itibaren yurdu terk edecek. İstanbul'da vatandaşlar dün de serinlemek için denize, havuza ve ağaç gölgesine koştular

Son bir haftayı sıcaktan bunalıp, bulabildiği en küçük ağaç gölgesi, deniz kenarı veya parklara kendini atan vatandaşlar yarından itibaren bir oh diyecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, aşırı sıcak hava hafta başından itibaren yurdu terk edecek. Hafta ortasından itibaren bütün yurtta mevsim normallerinin 6 ile 8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, bugün Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde, hafta başından itibaren de yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 8 ile 10 derece azalarak, mevsim normallerine inecek.

Hatta Karadeniz üzerinden gelecek serin hava beraberinde yağmur da getiriyor. Dün İstanbul'da en yüksek 34-35 derece olan sıcaklar, yarın gün boyu devam edecek bulutluluk ve aralıklı sağanak yağış ile birlikte 26 dereceye kadar düşecek. Yarın gece beklenen hava sıcaklığı ise 19 derece. Uzmanlar yüzde 80-90'larda olan nem oranının da yağıştan sonra yüzde 50-60'lara kadar düşeceğini belirtti. Üç gündür devam eden kavurucu sıcaklar İstanbulluları perişan ediyor.

Cumartesi gününü sıcaklığın bunaltıcı boyutlara ulaşması yüzünden, bir nebze serinleyebilmek adına yakın tatil yörelerinde, sahil şeridinde ve halka açık plajlarda geçirdi. Kimi vatandaş her iki yakada da boğaz kıyılarına, Avrupa yakasında ağırlıklı olarak Arnavutköy, Aşiyan, Emirgan, Sarıyer, Sarayburnu'na koştu. Anadolu yakasında gözde olan yerler ise Üsküdar ve özellikle de Salacak kıyılarıydı. Deniz kenarına gideyemeyenler ise yeşil parklara ya da gölgelik bulduğu yerlere koştu. Kimi vatanda ise, son moda aqua parklarda veya havuz kenarında serinlemeyi tercih etti.

Veli SARIBOĞA


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır