kapat
06.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Erkekler de artık hamile kalabilecek

Amerikalı aktör Arnold Schwarzenegger'ın rahim nakli sayesinde hamile kalan bir adamı canlandırdığı 'Junior' filmi gerçek oluyor.

Bir kadından diğer bir kadına rahim naklinin 2-3 yıl içinde gerçekleşeceğini açıklayan İsveçli bilimadamları, daha sonra sıranın erkeklere geleceğini ve rahim nakliyle erkeklerin de tıpkı kadınlar gibi hamile kalabileceklerini öne sürdü..

Goteburg Üniversitesi'nde Emriyoloji üzerine çalışmalar yürüten Profesör Mats Braennstroem, kadından kadına rahim nakli için öncelikle hayvanlar üzerinde yapılan deneylerin ümit verici olduğunu, üç yıl içinde bu nakil türünün olağan hale geleceğini belirtti.

RAHİM NAKLEDİLECEK
Kısır ve rahim kanseri olan kadınlara müjde niteliğindeki bu haberin ardından İsveçli bilimadamı, kadından erkeğe rahim naklinin ise uygulunabilirlikten uzak olmadığını ileri sürdü. Braennstroem, sağlıklı bir rahimin nakliyle ceninin erkek vücudunda da gelişebileceğini öne sürdü. İsveçli profesöre göre, kadından erkeğe rahim naklinde hormonal dengeye bağlı olarak ortaya çıkabilecek olası sorunlar östrojen takviyesi ve dengeleyici ilaçlarla giderilebilir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır