kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Derin nefret

Irak'taki Coniler zorda... Elektrik ve susuzluk Irak halkını ABD askerleriyle karşı karşıya getiriyor. Son olarak Irak halkı, bombalı saldırıyla vurulan iki ABD cipinin üzerinde dans etti

Iraklılar'ın ülkede asayişi sağlamakla sorumlu bulunan Amerikan askerlerine karşı kini tükenmiyor. Savaş sona ermesine rağmen, askerlere düzenlenen saldırıların arkası kesilmiyor. Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısındaki Ramadi kentinde dün meydana gelen patlamada 6 Amerikan askeri yaralandı. Saat 06.30 sularında, motorsikletli kişilerin askeri araçlara RPG tipi roket atması üzerine araçlar alev aldı. Askerlerin yüzlerinden yara aldıkları, olayda hayatını kaybeden olmadığı belirtildi. 4 saat sonra, yani saat 10.00 sularında bu kez Bağdat'ın en işlek merkezlerinden Hayfa'da Amerikan zırhlı aracına el bombası atıldı. Olayda biri kadın iki asker yaralandı.

Bir görgü tanığı Amerikan askerlerinin saldırıya karşılık vererek sağa sola ateş açtığını, bu sırada yakınlarda bulunan bir araçtaki kişinin hareketsiz kaldığını belirtirken, bir başka görgü tanığı aracın sürücüsünün başına isabet eden kurşunla hayatını kaybettiğini anlattı. Ayrıca biri küçük kız çocuğu olmak üzere 3 Iraklı'nın aynı olayda yaralandığını, Amerikan askerlerinin aracı bırakıp kaçmalarının ardından bölge sakinlerinin benzin dökerek aracı ateşe verdiği de belirtildi.

SADDAM'IN KELLESİ 25 MİLYON $
Irak'taki Amerikalı askerler, bu yaşananlardan rahatsız. Washington Post gazetesine konuşan askerler, kendilerini güvende hissetmediklerini, hayati tehlikelerinin bitmediğini anlatmıştı. Askerler gazeteye "Her ölen Amerikan askerinin ardından sevinç gözyaşı döküyorlar. Zaferlerini ilan ederek alev alev yanan araçların yanında hatıra fotoğrafı çektiriyor, araçları paramparça ediyorlar" diyerek bu durumdan ne kadar üzüntü duyduklarını dile getirmişlerdi. Irak'ta yaşanan gerilimin farkında olan Washington da öldüğü ya da yaşadığı bilinmeyen devrik lider Saddam Hüseyin'i bulmak için kesenin ağzını açtı. ABD'nin dün yaptığı açıklamaya göre, Saddam'la ilgili ciddi bilgi getirene 25 milyon dolar ödül verilecek. El Kaide örgütü lideri Usame bin Ladin için de aynı para teklif ediliyor.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır