kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Ne halt ettin sen!

Berlusconi'nin "Nazi gafı", dönem başkanlığına büyük gölge düşürdü. Avrupa Parlamentosu Başkanı Pat Cox, Berlusconi'nin büyük tepki çeken sözler sarf ettiği konuşmasını yaptıktan sonra "Sen ne halt ettiğini sanıyorsun" diyerek öfkesini dile getirdi.

Avrupa Komisyonu'nun İtalyan asıllı başkanı Prodi'nin ise kızgınlığını "Ağlamak istiyorum" diyerek gösterdiği söyleniyor. İtalyan Başbakan'ın ortalığı karıştıran bu sözleri sadece dünyada değil kendi ülkesinde de manşetlerdeydi.

* İtalya basını olayı "Eyvah! İrlanda'nın dönem başkanlığına daha 6 ay var" şeklinde yorumlarken, bir gazete "Bütün kredimiz 3 saat 25 dakika içinde tükendi" ifadesine yer verdi.

* Ülkenin en önde gelen siyaset eleştirmenlerinden Ernesto Galli Della Loggia, Corriere della Sera gazetesindeki köşesinde "Korktuğumuz şey saat gibi işledi ve gerçekleşti. Berlusconi dilini ve sinirlerini bir türlü kontrol edemiyor" diye yazdı.

* Berlusconi gibi sağcı olan Avvenire gazetesi dahi ağır eleştiride bulundu Tuzağa düşmemeliydi. Sadece kendini ayaklar altına almakla kalmadı aynı zamanda ülkesini resmen hasta etti.

* La Stampa; Berlusconi zehirli ve sonu gelmeyecek polemiklere girmemeliydi.

* La Repubblica; İtalyan Hükümeti kaptanı olmayan bir gemi gibi. Berlusconi'nin hataları ve kişiliği yüzünden haksız ve ağır bedeller ödüyoruz. Bu kavga, İtalya ve dönem başkanlığını mercek altına aldırdı.

* Frankfurter Allgemeine (Almanya) gazetesiyse "İdiyotça yapılmış bir açıklama" yorumunda bulundu.

İKİ DESTEK
Berlusconi'ye sadece 2 gazete destek verdi. Bunlardan biri Libero'ydu. "Berlusconi iyi yaptı. Çünkü Schulz, İtalya'yı rencide etti" diye yazdı. Makalede "Schulz bir kapo (toplama kampı görevlisi) olmayabilir ancak o kötü bir adam ve kötüler aşağılanmayı hak eder" denildi. Il Giornale gazetesi ise, "Berlusconi önceden hazırlanmış bir saldırı yapan Alman'ı yere serdi" diye yazdı.

Gafların Efendisi
Berlusconi, daha önce de sarf ettiği birçok cümle nedeniyle hem tepki çekmiş, hem de alay konusu olmuştu. İşte Berlusconi'nin gaf repertuarı

* Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rassmussen için O sadece çok iyi bir iş arkadaşı ve bir lider değil. Aynı zamanda Avrupa'daki en yakışıklı lider. Onu karımla tanıştırmayı bile düşünüyorum.

* Eylül 2001 Batı uygarlığı İslam'dan üstündür.

* Şubat 2002 İspanya'daki AB zirvesi sırasında aile fotoğrafı çekilirken dönemin İspanyol Dışişleri Bakanı Pique'nin arkasına geçip başına parmaklarıyla iki kulak işareti yaptı.

* Komünistler bebek yiyorlar dediğim için üzgünüm. Ama isterseniz komünistlerin bebek yediğini kanıtlayabileceğim bir konferans organize edebilirim.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır