kapat
04.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Denizli'yi 'temiz eller' operasyonu temizledi

Son 5 yılda kenti haraca kesen; cinayet işleyip, uyuşturucu ticareti yapan 4 ayrı çeteden 73 kişi yakalandı. Aralarında 3 polis, 3 gardiyan ve savcının makam şoförü de bulunuyor

Denizli'de jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 73 kişi hakkındaki iddianame tamamlandı. Denizli'de "Temizlik operasyonu"nun başlamasına neden olan olay geçtiğimiz yıl yaşandı. 27 Haziran 2002 tarihinde Avukat Seda Döğüş'ün sırtından bıçaklanmasıyla başlayan olaylar, sanık Şafak Tatar'ın yakalanmasıyla değişik boyutlara ulaştı. Tatar'ın, Büşler Tekstil'in sahibi Mustafa Lermioğlu'nun yanında çalıştığını saptayan jandarma, Döğüş'ün, bir gün önce fabrikasına icraya gittiği Lermioğlu tarafından işçisine bıçaklattırıldığını saptadı.

CİNAYETLER BİRBİRİNİ İZLEDİ
Jandarma aynı olayda, Avukat Döğüş'ün sırtından bıçaklanmış olmasına karşın, Cinayet Masası Başkomiseri Selahattin Eyyübi Alver ile Polis Memuru İsmail Alagöz'ün raporu değiştirerek ayağından vurulmuş gibi rapor tuttuğunu de belirledi.

Bu bulgulardan sonra tekstilci Lermioğlu hakkında "Kasten adam öldürmeye azmettirmek" suçundan dava açıldı. Bu olaydan kısa bir süre sonra Çine'de Salih Şahna ve Aziz Yorgancı isimli işadamları öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetlerin sanığı olarak yakalanan Hasan Arapoğlu'nun da tekstilci Lermioğlu'nun fabrikasında çalıştığını belirleyen jandarma, öldürülen Şahna ve Yorgancı'nın Lermioğlu'na 40 milyar lira borcu olduğunu ortaya çıkardı.

PAMUKKALE OPERASYONU
Bu iki olaydan sonra Denizli İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Yüzbaşı Mustafa Kavak başkanlığında kurulan ekip, çıkar amaçlı suç örgütlerine karşı 4 gün süren geniş çaplı bir operasyon başlattı. Pamukkale Operasyonu adı verilen operasyonda 55 kişi gözaltına alındı.

İşadamı Mustafa Lermioğlu'nun da aralarında bulunduğu 55 sanık, "Çıkar amaçlı çete oluşturmak" suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi. Denizli'de birçok adam öldürme, gasp ve uyuşturucu olayına adı karışan çete üyeleri tutuklanarak Buca F Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Örgüte yardım ve yataklık ettiği tespit edilen ve birçok adam öldürme olayına adı karışan, Konya MHP Meram Eski İlçe Başkanı Harun Maral, Murat Başbuğ, Cumaali Kocyiğit ve Bahri Altıntop için ise arama emri çıkartıldı.

KURYELER ORTAYA ÇIKARILDI
Jandarma tarafından gerçekleştirilen ve gizli tutulan operasyonun sızdırıldığı saptanırken, Bahri Altıntop'a telefonla operasyonu bildirdiği belirlenen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mustafa Varol ile cezaevinde örgüt üyelerine cep telefonu ve esrar temin eden Cezaevi İnfaz Memuru Musa Avcı tutuklanarak Buca F tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Erhan Yılmaz isimli şahsın öldürülmesi olayına adı karışan Ali Gökdemir'in, Balıkesir'de yakalanması için yapılan operasyonu, işadamı Mustafa Lermioğlu'nun fabrikasına giderek haber veren Jandarma Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli astsubay Mahmut Can ve cezaevinde çete üyelerine kuryelik yaptığı öne sürülen Cezaevi İnfaz Memuru Hasan Aslan ve Mustafa Karakaya da açığa alındı. Denizli Adliyesi'nde savcı şoförü olarak görev yapan Şahmer Altunay'ın ise örgüte telefonla bilgi sızdırdığı, aramalar öncesi örgüt üyelerini uyardığı tespit edildi.

Erkan DEMİRCAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır