kapat
02.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

Beni gönderdiler

Terim daha önce ima ettiği gerçeği ilk kez dillendirdi "Gitmedim, gönderildim..." Terim, transfer yapılması için cebinden para vermeye hazır olduğunu da açıkladı

Bir tek Cansun samimiydi
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sarı-kırmızılı kulüpten 2000 yılında ayrılmasıyla ilgili şok bir açıklamada bulunarak, "Gitmedim, gönderildim" dedi. Televizyonda yayınlanan söyleşide konuşan Terim, "İtalya'ya gittiğime hiç pişman olmadım. Ama Galatasaray'dan ayrılış şeklimi esprili bir biçimde söyleyince de kimseyi inandıramadım. Başarılı hoca ayrılmayacak veya gönderilmeyecek diye bir kural yok. Sayın Mehmet Cansun dışında o zaman bana samimi olarak kal diyen olmadı" ifadelerini kullandı.

Bu tavırları hak etmedim
Terim, Galatasaray'a dönüşü ile ilgili olarak da, "Bazı insanlar şampiyon olmuş bir teknik direktörün (Lucescu) gitmesine üzülebilir. Peki, Avrupa Şampiyonu olmuş bir hocanın gitmesine niye üzülmediler. Ben İtalya'ya giderken G.Saray kulübünden tek bir yönetici uğurlamaya gelmedi, bu beni çok üzdü. Müfit hocanın eşi ile üzerinde sarı-kırmızılı forma olan bir işçi vardı sadece... UEFA Kupası'nı kazanmış bir hoca bunu mu hak ediyordu?" sözleriyle Süren yönetimine göndermede bulundu. Milan'dan ayrılmasının ardında başka nedenler olduğunu ileri süren, "Bunları belki ileride açıklarım" diyen Fatih Terim, Berlusconi ile hiçbir sorun yaşamadıklarını, Milan Kulübü ile hala çok sıcak ilişkiler içinde olduklarını da söyledi.

Harcamalar çok abartıldı
Terim, Galatasaray'a dönmesinin risk olduğunu kabul ederek, "Diyelim ben bir daha G.Saray'a dönmedim. Geçmişteki başarılarımdan dolayı hep takdir edilirdim. Ama G.Saray'ın başına çok sevdiğimiz, saygı duyduğumuz bir büyüğümüz geldi. Onu kıramadım. Fakat çabuk da ikna olmadım" itirafında bulundu.

Geçen yıl transfere harcanan paraların abartıldığını ileri süren Terim, "Ortada 30-40 milyon dolarlık harcamalar yok. Kayıtlar ortada. 11 milyon dolar civarında bir para bonservislere. İnsanlar bilmeden konuşuyor. Büyük kulüplerde her zaman transfer riski vardır. Aldığınız futbolcuda aşı tutmayabilir. Bunu ben de yaşadım. Ben Felipe'den çok şey istemedim, sadece biraz daha fazla koşmasını istedim. Tranfserler iyi çıkınca başkaları, kötü çıkınca teknik direktör. Bu hep böyle oldu" açıklamasını getirdi. Terim, Tuncay Şanlı ile ilgili soruya da "Alındı da biz geri mi gönderdik? Şimdi Tuncay iyi oynayınca ben getirmiştim almadılar oluyor" diyerek eski yönetici Albayrak'a gönderme yaptı.

Revivo daha verimli olmalı
Çalışma prensiplerini anlatan Terim, "Oyuncularımla hiçbir zaman çekişmem, çekişme tek taraflı olur. Ben futbolcunun teknik direktörüne karşı gelmesine asla müsade etmem. Bu yetki de bende vardır. Biz Revivo'yu kurtarıcı diye aldık. O zaman onun gibi oynayacak. Ben ondan başka bir şey istemiyorum. Kaleye yakın oynarsam daha verimli olurum diyor. Ben de zaten ileri ikilinin hemen arkasında oynattım. Revivo'nun Ergün kadar koşmasını beklemem ama kendi şartlarını zorlamasını beklerim. Çünkü aldığı rakam ve geliş şekli onu gerektirir. Sezon bitince kendisiyle konuştum, şimdi bir sorun yok" sözleriyle beklentisini açıkça vurguladı.

Gerekirse paramı kessinler
Başkan Özhan Canaydın'ın başlattığı Fair-Play anlayışının Türkiye'ye çok şey kazandırdığını ileri süren Terim, transferlerle ilgili ilginç bir açıklamada da bulundu "Kadromuzda 7 yabancı var. Yenilerin alınması için bunların boşaltılması lazım ve bu maddi açıdan bir külfet. Ama gerekirse başkanımız, bazı yöneticilerimiz ve ben cebimizden para vermeye hazırız. Gerekirse benim alacağım tranfser taksitlerinden de kesinti yapılabilir."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır