kapat
01.07.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI


TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL

REFIK DURBAS


YOK'un 'rektor' inisiyatifi

Serbest calisan tip profesoruyum. Uc yil once, 48 yasimda ve emekliligime 1.5 yil kalmisken Kocaeli Universitesi Tip Fakultesi'ndeki gorevimden istifa ettim. Uzmanlik alanim sitopatoloji; yani hucre orneklerinden kanser tanisi.. Kocaeli Tip Fakultesi'ne 1996'da Antalya Akdeniz Universitesi'nden geldim ve tip fakultesinin kurulma asamasinda uzmanlik alanimla ilgili bolumu olusturma dusunce ve umutlariyla anabilim dali baskani olarak goreve basladim. Rektorlugunun akademik tasarrufunu mesleki ilke ve onur anlayisimla bagdastiramadigim icin 23.5 yillik devlet hizmetime ragmen Haziran 2000'de istifa ettim. YOK'te geri donmek isteyen istifacinin lehine bir madde olmasina ve ustelik Kocaeli gibi bir sanayi bolgesinde uzmanlik dalimda benden baska ogretim uyesi olmamasina ragmen, rektorun onyargili, haksiz ve adaletsiz direnci nedeniyle universiteye donmem engellenmektedir.

Sorunun bence tartisilmasi gereken en onemli yonu su Disaridan bakildiginda universite ogretim uyesi "dokunulmaz" gibi gorunur. Siyasi iktidarlarin tasarrufundan uzaklardir. Bir baska yere atanamazlar; kolay kolay yerlerinden edilemezler vb. Bunlar ogretim uyesinin akademik guvencesi yonunden olumlu unsurlardir. Ancak YOK rektorlere cok genis idari, mali ve akademik yetki ve yaptirimlar tanir. Soz konusu yetkiyi olumlu ya da olumsuz yonde kullanmaksa butunuyle rektorun inisiyatifine kalmistir. Ailemin sosyal / saglik / ekonomik guvencesi olan emeklilik hakkim rektorun kisisel tavri nedeniyle engellenmekte ve buna bugunku akademik yapilanma icinde YOK herhangi bir tepki gostermemektedir.

Prof.NADIR PAKSOY KOCAELI


Pinar Altug'a haksizlik...
Pinar Altug'a karsi duzenlenen karalama kampanyasi, cagdas Turk kadinina vurulmaya calisilan buyuk bir darbe ve kadin basarisini cekemeyen erkek hegemonyasinin zavalli bir urununden baska bir sey degildir. 25.06.2003 tarihli "SABAH'la Gunaydin"da senarist Birol Guven'in aciklamalarini okuyunca ilk aklima gelen, neden hakkinda dedikodular cikartilan Tamer Karadagli oldugunda Sayin Guven'in ayni tepkiyi vermemis olduguydu. Bir kadinin esinden ayrilmasi bu denli bir sorun olmamaliydi.. Insanlarin yasamlari her ne kadar topluma mal olmus dahi olsalar kendilerini ilgilendirir. Ayrica, televizyon dizileri belgesel degildir ve kocalarindan ayrildi diye aktristler islerinden edilemezler.

Sezil GULER



Gazilere de zam...
Adnan Senses, Basbakan Sayin Recep Tayyip Erdogan'a akaryakit bayilerinin "kpayi" artisini kabul ettirdi. Simdi Adnan Abi'den 52.000 Kore ve Kibris gazisi adina bizim icin de Basbakan'dan "zam koparmasi"ni bekliyoruz. Belki boylece ayda 137 milyon lira maas alan gaziler de bu hayat kosullarinda hak ettikleri, ama alamadiklari zammi alabilirler.

TURAN ATALAY (Em.Astsb. Kibris Gazisi) KARTAL


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sari Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayincilik ve Iletisim A.S. - Tum haklari saklidir