kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

ÖMER ÜRÜNDÜL


Özgüven sınavı

Konfederasyon Kupası grup maçları Milli Takımımız için son derece yararlı oldu. Genç yeteneklerimiz deneyim kazanırlarken, gösterdikleri başarılı performansla da futbolumuzun geleceği için ışık saçtılar.

İkişer gün arayla üç yüksek tempolu maç oynadılar. Bilhassa yorgunluğun odak noktasına ulaştığı son Brezilya karşılaşmasının ikinci yarısındaki tempomuz günümüz futbolunun başlıca temel ilkelerinden fizik kondisyonun bizim için artık aşıldığının bir mesajıydı.

Bu gece yarı finalde ev sahibi Fransa'nın karşısına çıkıyoruz. Mükemmel bir statta, 80 bin kişinin önünde güçlü bir rakiple oynamak bize yine büyük yararlar getirecek. Genç oyuncularımız doğal olarak atmosferden etkilenip heyecanlanacaklar. Ama kazanacakları deneyim ve özgüven açısından onlar için bu gece bulunmaz bir fırsattır.

Fransa bu turnuvaya Trezeguet, Zidane, Vieira dışında tam takımla katılıyor. Kupayı mutlaka kazanmak istiyorlar. Bize karşı işi sıkı tutacaklar. Saha için organizasyonu oturmuş bir ekip. Pas yüzdeleri yüksek. Hücum güçleri kuvvetli. Başta Henry olmak üzere etkili forvetleri var. Ayrıca orta sahaları ofansif etkinliğe sahip.

Lizarazu adam kaçırıyor
Defans bloklarının kenarlarında da Thuram ve Lizerazu'nun ileriye katkıları var. Bunların yanında takım savunmasına da büyük titizlik gösteriyorlar. Defans bloklarını, geniş alanda yardımsız yakalamak pek mümkün olmuyor.

Öncelikle kontrollü oynamalıyız. Kazandığımız topları kolay kaybetmemeliyiz. Rakibimizin gücünü ve sağlam takım savunmasını gözönüne alırsak üretkenlik sıkıntısı çekeceğimiz bir gerçek. Bu yüzden bizim de onlara mümkün olduğunca az pozisyon vermemiz gerekiyor.

Bu gece de alışılmış biçimde duran toplardaki rahatsızlığımız sorunlar yaratacaktır. Bu konuda dikkatli davranmalıyız. Ofansif girişimlerde sağ kanat organizasyonlarına ağırlık vermeliyiz. Çünkü bu kulvarda Lizarazu arkasına kolay adam kaçırıyor.

Bizim Konfederasyon Kupası'nda ileriye dönük elde edeceğimiz kazançlarımız bu geceki maçın sonucundan çok daha önemlidir.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır