kapat
26.06.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL

NECATİ DOĞRU


Gözlerim yaşardı!

Hem neşeli, hem hicranlı, hem düşündürücü, hem küfür ettirici, hem acıtıcı habereğri bir Sivas kaması gibi "gündemin ortasına" giriverdi.

Bankacı Yusuf'un Petrus şarabı...

Anlayana! Uyanana!

Çok önemli haberdi.

Nitekim; ismi lazım değil baş köşe sahibi genel yayın yönetmenleri, dört köşe sahibi içkiden anlar yazarlar, şaraba kilitlendiler.

Sayfalar dolusu yazdılar.

Petrus şarabını övdüler.

Hangi üzümden yapıldığını...

İçine meşe yaprağı kokusu sindirildiğini...

Sayıp döktüler...

Türk halkı da özellikle oranı yüzde 13'e çıkan işsizler, günde 2 dolarla geçinmek zorunda kalan yoksulluk sınırındaki 12 milyon Türk zaten sadece bu pahalı şarabı merak ediyordu!

****

Vakıfbank'ın 2002 yılının mayıs ayında görevde olan Genel Müdürü Altan Koçer, Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yeşilırmak, Merrily Lynch adlı finansman yönetimi şirketinden adamlar ve 4 güzel kadın Ankara'da lüksün lüksü bir lokantada toplanmışlar. Şişesi, hesap pusulasına 4 milyar 300 milyon diye yazılan şaraptan da içmişler.

Yorumcu baş köşe yazarı, genel yayın müdürü ile orta sayfada dört köşe yazarı da aynı şaraptan içtiklerini köşelerine taşıdılar.

Dolayısıyla...

Şaraptan çok iyi anladıklarını...

Yazmış oldular.

Şarabı överken...

Kendilerini de övmüş oldular.

Bu şarabı, dünyada ancak seçkin insanların içtiğini, Türkiye'de de ancak onu içebilecek çok az babayiğit çıkabileceğini yazıp döktüler.

Olayı sanki Vakıfbank "bir şarap kazasına uğramış, bankaya yatırılan her para şaraba harcanıyormuş" gibi takdim ettiler. Gazetecilik görevini yaptılar.

Onlar noktayı koydular.

Gözlerim yaşardı!

****

Şimdi ben devam edeyim. Vakıfbank'ın durumu kötüye giderken ve kârları azalırken onun genel müdürü ve genel müdür yardımcısı dünyanın en pahalı şarabını içerek neyi kutladı? Bu yemekte kutlanan başarı neydi?

Açıklamıyorlar, niçin?

Aslında ortada başarı yok, hicranla harmanlanmış yenilgi var onun için...

Petrus şarabı hesabını ödediği ilan edilen Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Yeşilırmak, 1992 yılında Vakıfbank'ın İzmir Merkez Şubesi'nin müdürlüğünü yapıyordu. Usulsüz kredi vermekten 46 kişiyle birlikte hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturma sonuçlandı.

Vakıfbank'tan atıldı.

Fakat mahkemeye başvurdu ve mahkeme kararıyla göreve geri döndü. Dönem değişti. Vakıfbank'a bu kez "Fon Yönetiminden Sorumlu Müdür" yapıldı. 1994 yılında TYT Bank battığında Vakıfbank'ın 4.5 milyon doları da batmıştı. İşte bu 4.5 milyon dolarlık krediyi TYT Bank'a veren kararın altında da bu Petrus şarabı ısmarlayıcısı Yusuf Yeşilırmak'ın da imzası vardı.

****

Bu bilgiler gizleniyor.

Sadece şarap yazılıyor. Niçin? Banka özelleştirilecek, onu alacak olana ucuza kapatılsın istendiği için mi? Şimdi bankadan sorumlu Başbakan Tayyip Erdoğan ile Bakan Mehmet Ali Şahin'e soruyorum "Vakıfbank'ın son 5 yıl içinde verdiği krediler içinde batık olanlar ne kadardır? Kimlere verilmiştir?"

Bizi şarapla oyalamayın!

Bu bilgiyi halka açıklayın!

Mesajlarınız için: ndogru@sabah.com.tr


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
TEMA
Sarı Sayfalar


Sizinkiler
ArboMedia

Copyright © 2002, Bilgin Elektronik Yayıncılık ve İletişim A.Ş. - Tüm hakları saklıdır